Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Για ρατσισμό και ξενοφοβία στο δικαστήριο Λάρνακας η 55χρονη Ουκρανή
Για ρατσισμό και ξενοφοβία στο δικαστήριο Λάρνακας η 55χρονη Ουκρανή

Για ρατσισμό και ξενοφοβία στο δικαστήριο Λάρνακας η 55χρονη Ουκρανή

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Κατηγορίες που αφορούν ρατσισμό και ξενοφοβία προστέθηκαν στο κατηγορητήριο της υπόθεσης με κατηγορούμενη 55χρονη Ουκρανή, η οποία τον περασμένο Αύγουστο είχε απειλήσει με μαχαίρι ομάδα Ρώσων υπηκόων, οι οποίοι γιόρταζαν την εθνική επέτειο της σημαίας της χώρας τους.

Το κατηγορητήριο της υπόθεσης τροποποιήθηκε, αφού αρχικά συμπεριλάμβανε εφτά κατηγορίες που αφορούσαν κοινή επίθεση, μεταφορά μάχαιρας εκτός κατοικίας, μέθη, πρόκληση ανησυχίας, οπλοφορία προς διέγερση τρόμου και συμπεριφορά που διασάλευε την ειρήνη. Πλέον, μετά από γνωμάτευση της Εισαγγελίας, έχουν προστεθεί κατηγορίες με βάση τον Περί Καταπολέμησης Ορισμένων Μορφών Ρατσισμού και Ξενοφοβίας Νόμο.

Το κατηγορητήριο επιδόθηκε σήμερα Δευτέρα (19/9) στην υπεράσπιση της 55χρονης μαζί με το μαρτυρικό υλικό, προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα.

Η υπόθεση ήταν ορισμένη για απάντηση στις κατηγορίες, αλλά δόθηκε αναβολή για τις 5 Οκτωβρίου, οπόταν η κατηγορούμενη θα κληθεί ν’ απαντήσει εάν παραδέχεται ή όχι τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Η 55χρονη υπέγραψε προσωπική εγγύηση 2000 ευρώ για να παρουσιαστεί στο δικαστήριο.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της 22ης Αυγούστου, έναντι του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης. Ομάδα Ρώσων είχαν μαζευτεί σε ανοικτό χώρο, με στόχο να πραγματοποιήσουν πομπή με αυτοκίνητα εντός της πόλης για να γιορτάσουν την δημιουργία της ρωσικής σημαίας.

Πριν προλάβουν να εισέλθουν στα αυτοκίνητα, κατέβηκε από πολυκατοικία της περιοχής η 55χρονη Ουκρανή, κρατώντας ένα μαχαίρι 20 πόντων, το οποίο πρόταξε εναντίον τους.

Η γυναίκα, που ήταν σε κατάσταση μέθης, εκτόξευσε απειλές εναντίον των Ρώσων λόγω της εισβολής στη χώρα της και σε κάποια στιγμή κινήθηκε εναντίον τους, όπως φαίνεται και σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι αστυνομικοί που ήταν στο μέρος έδρασαν άμεσα και με τη βοήθεια πολιτών κατάφεραν να την αφοπλίσουν. Το περιστατικό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από αξιωματούχους της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι οποίοι έκαναν λόγο για τρομοκρατικό κτύπημα…

Μάλιστα, η πρεσβεία της χώρας στην Κύπρο κάλεσε τις κυπριακές αρχές να διεξάγουν λεπτομερή και αντικειμενική διερεύνηση του συμβάντος.

 

Send this to a friend