Home ΛΑΡΝΑΚΑ Το φθινόπωρο μετατίθεται η παράδοση της πλατείας Δρομολαξιάς
Το φθινόπωρο μετατίθεται η παράδοση της πλατείας Δρομολαξιάς

Το φθινόπωρο μετατίθεται η παράδοση της πλατείας Δρομολαξιάς

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Με σχεδόν ένα χρόνο καθυστέρηση, σε σχέση με το συμβόλαιο που αρχικά έχει υπογραφεί, αναμένεται να παραδοθεί, υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις, το έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας του Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού.

Ο εργολάβος του έργου ζήτησε εκ νέου έξτρα παράταση, προκειμένου να παραδώσει το έργο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και το αίτημά του βρίσκεται ενώπιον της Επιτροπής Αλλαγών και Απαιτήσεων, η οποία μετά τις θερινές διακοπές θα κρίνει κατά πόσο η έξτρα παράταση που ζητείται είναι ή όχι δικαιολογημένη.

Να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί, το έργο, το οποίο θεωρείται μακράν το μεγαλύτερο που έχει κατασκευαστεί στο δήμο της δυτικής περιφέρειας της Λάρνακας, θα έπρεπε να παραδοθεί το φθινόπωρο του 2021… Έκτοτε, όμως, δόθηκαν κι άλλες παρατάσεις. Η τελευταία προνοούσε παράδοση του έργου τον Μάιο του 2022.

Κληθείς από τo LarnakaOnline να σχολιάσει τις καθυστερήσεις που έχουν παρατηρηθεί στην ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Δρομολαξιάς, ο δήμαρχος Κύπρος Ανδρονίκου ανέφερε ότι το μεγαλύτερο μέρος της καθυστέρησης οφείλεται στην πανδημία, η εξάπλωση της οποίας ξεκίνησε αμέσως μετά την υπογραφή των συμβολαίων με τον εργολάβο, τον Μάρτιο του 2020.

«Στην πορεία προέκυψαν και κάποια τεχνικά ζητήματα με αλλαγές στους οχετούς όμβριων υδάτων ενόψει της έναρξης των έργων για το αποχετευτικό, ενώ κάποιες καθυστερήσεις προέκυψαν και λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών. Κατά συνέπεια, το έργο βγήκε εκτός χρονοδιαγραμμάτων. Κάποιες από τις καθυστερήσεις ήταν δικαιολογημένες. Πλέον, αναμένουμε την τοποθέτηση της Επιτροπής Αλλαγών και Απαιτήσεων στο αίτημα για νέα παράταση που ζήτησε ο εργολάβος.

Εφόσον κριθεί αδικαιολόγητη η νέα παράταση μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, τότε θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο (πέναλτι)», επισήμανε ο κ.Ανδρονίκου.

Τι προβλέπει

——————–

Τα σχέδια για ανάπλαση της πλατείας Δρομολαξιάς προβλέπουν πλακόστρωση και τοπιοτέχνηση της πλατείας και των γύρω δρόμων, φύτευση πρασίνου, εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού και ειδικού φωτισμού, υπογειοποίηση των υπηρεσιών κοινής ωφελείας καθώς και  στοχευμένες παρεμβάσεις με τις οποίες θα καταστεί το κέντρο του δήμου πιο προσβάσιμο, ελκυστικό και λειτουργικό για τους δημότες και τους επισκέπτες.

Το έργο στοχεύει στην ολοκληρωτική αναμόρφωση του κεντρικού πυρήνα και με την ολοκλήρωσή του θα προσδώσει μια σύγχρονη όψη στην περιοχή.

Παράλληλα με την πλήρη αναμόρφωση του κεντρικού πυρήνα, ο Δήμος Δρομολαξιάς – Μενεού προχώρησε και στην κατασκευή καινούργιου δημόσιου χώρου στάθμευσης κοντά στην πλατεία, ούτως ώστε να προσφέρει στο κοινό μία λειτουργική επιλογή στάθμευσης όταν θα είναι έτοιμη για παράδοση η νέα κεντρική πλατεία.

 

Send this to a friend