Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Ομάδα νεαρών που επέβαινε σε σκάφος αναψυχής εντόπισαν χθες στην θάλασσα των Περβολιών της επαρχίας Λάρνακας, αγέλη δελφινιών και όπως μας δήλωσαν τα δελφίνια πιθανόν να κυνηγούσαν για φαγητό.

Πιθανόν να πρόκειται για το πιο κοινό είδος δελφινιού που συναντάται στη Μεσόγειο, του ρινοδελφινιού, το οποίο είναι και παράκτιο, δηλαδή σε αρκετές περιπτώσεις κολυμπάει και τρέφεται σε μικρή απόσταση από την ακτή.

Στην Κύπρο, το ρινοδέλφινο έχει περιστασιακά καταγραφεί από το ΤΑΘΕ αλλά και πολλούς φίλους της θάλασσας σε αρκετές περιοχές, ωστόσο αγέλες με αρκετά μέλη, όπως αυτή, δεν αποτελεί συχνό φαινόμενο και δεν περνούν απαρατήρητες.


Το ρινοδέλφινο ανήκει στην οικογένεια των δελφινιδών, έχει χρώμα σκούρο (γκρι) στη πλάτη και ανοικτόχρωμη κοιλιά και μπορεί να φτάσει σε μέγεθος τα 3,5-4 μέτρα.

Το θέαμα φανταστικό μιας και δεν συνηθίζουμε να βλέπουμε τέτοιες εικόνες στις θάλασσες της Κύπρου.

 

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει το κοινό ότι το πρόγραμμα συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών από την Εταιρεία Green Dot, δεν θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2022, στον Τομέα Α (Νότια των Λεωφόρου Λεμεσού, Νίκου και Δέσποινας Παττίχη και Γρηγόρη Αυξεντίου μέχρι την Αστυνομική Διεύθυνση).

Ως εκ τούτου η προγραμματισμένη συλλογή για τον πιο πάνω Τομέα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022 με ώρα έναρξης στις 4.00 μ.μ.

 

Πραγματοποιείται η συναυλία του Φιλανθρωπικού Σωματείου Αγκαλιάζω με αγάπη αύριο Σάββατο 13 Αυγούστου 2022 , και ώρα 19:00 διοργανώνει μια μεγάλη γιορτή στην Κεντρική Εξέδρα, Πλατεία Κίμωνος, παραλιακός δρόμος Φοινικούδες Λάρνακας, όπου έχει καλεστεί όλο το νησί με ανοικτή πρόσκληση.

Στην γιορτή αυτή θα συμμετέχουν αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες όπως τραγουδιστές από Ελλάδα και Κύπρο, χορευτές και ηθοποιοί. Θα γίνει παρουσίαση του έργου του Σωματείου κι απονομή βραβείων εθελοντών που διακρίθηκαν για τη δράση τους κατά την περίοδο του κορονοϊού με σκοπό την προώθηση και εδραίωση του εθελοντισμού.

Στην εκδήλωση έχουν καλεστεί οι 1000+ οικογένειες που βοηθούνται καθημερινά και παγκύπρια από το Σωματείο για να διασκεδάσουν με τα παιδιά τους, να κεραστούν, να φάνε και να πιούνε δωρεάν τώρα που ο καιρός προσφέρεται καλύτερα λόγο της χαλάρωσης των μέτρων αφού για περισσότερο από δυο χρόνια ήταν κλεισμένοι στα σπίτια τους, απομονωμένοι και οικονομικά στενεμένοι.

Στην εκδήλωση η οποία τελεί υπό την Υψηλή Προστασία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και την Αιγίδα του Δημάρχου Λάρνακας, θα παρευρεθούν εταιρείες κι εθελοντές που ήδη βοηθούν, βοηθούμενοι και απλός κόσμος ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει το μεγαλείο του εθελοντισμού και να ενταχθεί στην πιο μεγάλη αγκαλιά της αγάπης.

Επίσης θα μπορούν να αιτηθούν νέες οικογένειες παροχή βοήθειας. Θα υπάρχουν δραστηριότητες για παιδιά και γενικότερα το ύφος της εκδήλωσης θα είναι διασκεδαστικό.

 

Η κοινότητα Μελίνης στην Ορεινή Λάρνακας, σας προσκαλεί στις τριήμερες καλοκαιρινές εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ των ημερομηνιών 13 – 14 – 15 Αυγούστου.

Για όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι δωρεάν.

 Send this to a friend