Home ΛΑΡΝΑΚΑ Σε τροχιά υλοποίησης το Πολυδύναμο Κέντρο Δρομολαξιάς – Μενεού
Σε τροχιά υλοποίησης το Πολυδύναμο Κέντρο Δρομολαξιάς – Μενεού

Σε τροχιά υλοποίησης το Πολυδύναμο Κέντρο Δρομολαξιάς – Μενεού

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Αισιοδοξία ότι το Πολυδύναμο Κέντρο θα γίνει πραγματικότητα εντός των προσεχών ετών, επικρατεί στο Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού μετά την εξασφάλιση ευρωπαϊκού κονδυλίου για σκοπούς ανέγερσης του έργου.

Ο σχεδιασμός του Πολυδύναμου Κέντρου μπαίνει για τα καλά σε τροχιά υλοποίησης, έπειτα από την έγκριση κονδυλίου ύψους ενός εκατομμυρίου, 700 χιλιάδων ευρώ, χρήματα που θα προέλθουν από το κοινό κονδύλι των 20 εκατομμυρίων που ήδη έχουν εξασφαλίσει οι Δήμοι Λάρνακας, Δρομολαξιάς – Μενεού, Αραδίππου, Αθηένου, Λειβαδιών και η κοινότητα Ορόκλινης από την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027.

Όπως μας δήλωσε ο δήμαρχος Δρομολαξιάς – Μενεού Κύπρος Ανδρονίκου, το ποσό του 1,7 εκατ. πιστεύεται ότι θα καλύψει πλήρως την ανέγερση του Πολυδύναμου Κέντρου. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι με την εξασφάλιση του κονδυλίου που μας αναλογεί ως δήμος, το συγκεκριμένο έργο θα πραγματοποιηθεί.

Πρόκειται για ένα διαχρονικό αίτημα των τοπικών αρχών της περιοχής, το οποίο επιτέλους παίρνει σάρκα και οστά.  Τη δεδομένη στιγμή είμαστε στο στάδιο της υποβολής της σχετικής αίτησης σε συνεννόηση με τον αρμόδιο φορέα και τους υπόλοιπους δήμους της επαρχίας Λάρνακας», σημείωσε ο κ.Ανδρονίκου.

Οι δήμοι της ευρύτερης Λάρνακας έλαβαν έγκριση για ποσό 20 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα μοιραστεί αναλογικά, μετά από κοινή αίτηση που υπέβαλαν προς τη Μονάδα Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως είπε ο Κ. Ανδρονίκου, το Πολυδύναμο Κέντρο προγραμματίζεται να ανεγερθεί σε περιοχή δίπλα από το Δημοτικό Σχολείο Μενεού.

Τι θα περιλαμβάνει

—————————-

Τα αρχικά σχέδια του Πολυδύναμου Κέντρου Δρομολαξιάς – Μενεού προβλέπουν τη δημιουργία αίθουσας διαλέξεων-σεμιναρίων-εκδηλώσεων χωρητικότητας 200 ατόμων, καμαρίνια, σύγχρονο δημοτικό ιατρείο με δύο δωμάτια για εξέταση των ασθενών καθώς και φαρμακείο.

Το έργο θα περιλαμβάνει, επίσης, αίθουσες για επιτραπέζια παιχνίδια και για διάφορες άλλες δραστηριότητες κι εργαστήρια, καφετέρια, χώρους υγιεινής, ενώ θα υπάρχει χώρος και για υπαίθριες εκδηλώσεις.

Ο κ.Ανδρονίκου δήλωσε ότι το έργο είναι ώριμο, με εξασφαλισμένη την πολεοδομική άδεια, γεγονός που καθιστά βέβαιη την άντληση του απαραίτητου κονδυλίου και συνεπώς την υλοποίησή του.

Πριν από την εξασφάλιση του ευρωπαϊκού κονδυλίου, γίνονταν σκέψεις για εγκατάλειψη του έργου λόγω μεγάλου κόστους. Αρχικά είχαν γίνει σκέψεις όπως μεταφερθεί ο σχεδιασμός στο οίκημα του Συνεργατισμού που περιήλθε στην κατοχή του δήμου, ωστόσο εκεί κρίθηκε ότι υπάρχει στενότητα χώρου και δεν μπορούσαν να ικανοποιηθούν απόλυτα οι ανάγκες μιας τέτοιας εγκατάστασης. Κι ενώ το έργο φαινόταν πως θα ναυαγούσε, πλέον μπαίνει ξανά στο δρόμο της υλοποίησης.

 

Send this to a friend