Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Μονόλεπτη σιγή στη μνήμη του Berton, συνθήματα κατά Κτηνιατρικών Υπηρεσιών
Μονόλεπτη σιγή στη μνήμη του Berton, συνθήματα κατά Κτηνιατρικών Υπηρεσιών

Μονόλεπτη σιγή στη μνήμη του Berton, συνθήματα κατά Κτηνιατρικών Υπηρεσιών

Έξω από τα γραφεία της Νομικής Υπηρεσίας συγκεντρώθηκαν το πρωί μέλη του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου και άλλων φιλοζωϊκών οργανώσεων και σωματείων, ζητώντας την απόδοση ευθυνών για τον θάνατο της αγριόγατας Berton.

 

Οι διαμαρτυρόμενοι απαίτησαν την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης από τις αρμόδιες Αρχές και κατήγγειλαν τους χειρισμούς των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, ζητώντας μάλιστα την παραίτηση του Διευθυντή Χριστόδουλου Πίπη.

Τα μέλη των φιλοζωϊκών οργανώσεων τήρησαν μονόλεπτη σιγή στη μνήμη του γάτου Berton, ενώ κρατούσαν πανό με φωτογραφίες ζώων και επιγραφές που αφορούσαν τη ράτσα ή το είδος του κάθε ενός.

Ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης συνομίλησε με τους παρευρισκόμενους και διαβεβαίωσε ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τα αίτια θανάτου του γάτου, που διενεργείται από την Αστυνομία Ζώων. Όπως ανέφερε μέλη της Αστυνομίας είναι παρόντα και στη διαδικασία νεκροτομής στο κουφάρι του Berton, ενώ με την ολοκλήρωση του φακέλου ερευνών και ανακρίσεων, η υπόθεση θα διαβιβαστεί στο γραφείο του για οδηγίες περαιτέρω χειρισμού.

Εκπρόσωποι των διαμαρτυρόμενων ανέφεραν στον Γενικό Εισαγγελέα ότι έχουν συγκεντρώσει ογκοδέστατο υλικό αναφορικά με τον θάνατο του αγριόγατου, τους οποίους παρέπεμψει να το καταθέσουν στην Αστυνομία. Ο κύριος Σαββίδης μάλιστα, επισήμανε την ιδιαίτερη ευαισθησία που επιδικνύει η Νομική Υπηρεσία σε θέματα ευημερίας των ζώων.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend