Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ «Έπιασαν ένα μωρό από τη μάνα του – Προκάλεσαν την επίθεση»
«Έπιασαν ένα μωρό από τη μάνα του – Προκάλεσαν την επίθεση»

«Έπιασαν ένα μωρό από τη μάνα του – Προκάλεσαν την επίθεση»

Έντονο προβληματισμό προκαλούν οι αποτρόπαιες πράξεις που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα εναντίον των ζώων.

Στο Ράδιο Πρώτο φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα, Κυριάκος Κυριάκου, ο οποίος μίλησε για την προγραμματισμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα.

Αρχικά ανέφερε ότι ο κόσμος δεν θα γνώριζε τις κακομεταχειρίσεις που δέχονται τα ζώα αν δεν υπήρχε το Κόμμα για τα Ζώα. «Θα είμαστε πάντα εκεί έστω και αν δεν είμαστε το κόμμα που παίρνει τα εκατομμύρια από χορηγίες του κράτους».

Διαβάστε επίσης: Στα χέρια της Αστυνομίας η υπόθεση του θανάτου του γάτου Berton

Μιλώντας για τη γάτα Berton ανέφερε ότι η νεκροψία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη παρουσία ιδιώτη κτηνίατρου που όρισε το Κόμμα για τα Ζώα. «Θα βγάλουμε και εμείς δικό μας πόρισμα».

Συμπλήρωσε ότι η κηδεμόνας ζήτησε βοήθεια καθώς της πήραν τον γάτο και τον τοποθέτησαν στον Ζωολογικό Κήπο της Λεμεσού γιατί έτσι έκριναν οι ειδικοί του κράτους. «Μετά έκριναν ότι δεν ήταν ο κατάλληλος τόπος και τον πήραν στην Πάφο».

Διευκρίνισε ότι η ιδιοκτήτρια του τον τάιζε με μπιμπερό με αποτέλεσμα μετά να ξεκινήσει η διαδικασία μαρασμού. «Όταν πιάσεις ένα μωρό από την μάνα του και μετά το βάλεις σε ένα κήπο και πάθει θερμοπληξία, τι άλλο μπορούσε να πάθει ο γάτος; Από τη στιγμή που τον έπιασαν από τη μάνα του έπαθε μαρασμό, άγχος και στρες».

Ο κ. Κυριάκου μίλησε και για τα διάφορα είδη ζώα που εισάγονται στην Κύπρο, τονίζοντας ότι χρειάζεται συντονισμός. «Το Τελωνείο πρέπει επιτέλους να συνεργαστεί με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες». Συμπλήρωσε ότι εδώ και 10 χρόνια η Κύπρος θα έπρεπε να έχει ειδικούς χώρους όταν κατάσχει ζώα. «Για να επιτεθεί η γάτα σε παιδί σημαίνει ότι το προκάλεσαν», είπε.

Όπως ανέφερε, για πρώτη φορά το Κόμμα για τα Ζώα ζητά διερεύνηση της υπόθεσης από τον Γενικό Εισαγγελέα, καθώς Λειτουργός των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών φέρει σημαντικές ευθύνες.

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί σε συνεννόηση με του Κίνημα Οικολόγων.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend