Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Συνάντηση Οργανωμένων Γονέων Δημοτικής με Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελούς Οικογένειας
Συνάντηση Οργανωμένων Γονέων Δημοτικής με Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελούς Οικογένειας

Συνάντηση Οργανωμένων Γονέων Δημοτικής με Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελούς Οικογένειας

Οι πενταμελείς οικογένειες χρειάζονται την υποστήριξη όλων, έτσι ώστε να αντεπεξέρχονται στα σημερινά δεδομένα, συμφωνήθηκε κατά τη συνάντηση, που είχε η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022, με αντιπροσωπεία της  Παγκύπριας Οργάνωσης Πενταμελούς Οικογένειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στην συνάντηση, κατατέθηκαν οι απόψεις για επίλυση του θέματος της υπογεννητικότητας όπου κινήθηκαν σε δύο άξονες. Ο πρώτος, ήταν το θέμα των οικογενειακών αξιών, που μπορούν να αποκτηθούν μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και ο δεύτερος, η οικονομική και άλλη στήριξη ώστε να αποκτήσουν κίνητρα οι γονείς να μεγαλώσουν την οικογένειά τους.

Συζητήθηκε επίσης, η ανάγκη αναγνώρισης της πενταμελούς οικογένειας ως πολύτεκνη από την Πολιτεία, με άμεσο αποτέλεσμα τη δωρεάν σίτιση των παιδιών από πενταμελής οικογένειες στα Ολοήμερα Σχολεία.

Περαιτέρω τέθηκε επί τάπητος, η επέκταση των Σχεδίων Επιχορήγησης Διδάκτρων και Σίτισης παιδιών μέχρι 12 χρονών, σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας.

Επίσης, συζητήθηκε ότι με την παρουσίαση της ταυτότητας πενταμελούς οικογένειας να παραχωρείται έκπτωση από 5-10% κατά την πληρωμή της ετήσιας συνδρομής αλλά και της ασφάλειας των παιδιών.

Οι Οργανωμένοι Γονείς και η Οργάνωση Πενταμελούς Οικογένειας, συμφώνησαν ότι η αμφίδρομη

Send this to a friend