Home ΛΑΡΝΑΚΑ Μας έστειλαν τουρίστες από τα κατεχόμενα
Μας έστειλαν τουρίστες από τα κατεχόμενα

Μας έστειλαν τουρίστες από τα κατεχόμενα

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Τουρκοκύπριοι ξενοδόχοι ψάχνουν απεγνωσμένα άδειες κλίνες στις ελεύθερες περιοχές, για να βολέψουν ξένους τουρίστες, αφού τα ξενοδοχεία στα κατεχόμενα αυτή την περίοδο είναι υπερπλήρη…

Ο επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου Βίκτορ Μαντοβάνη δήλωσε στο LarnakaOnline ότι  Τουρκοκύπριος ξενοδόχος στα κατεχόμενα επικοινώνησε τηλεφωνικώς με μεγάλο τουριστικό γραφείο στις ελεύθερες περιοχές ζητώντας τρία δωμάτια για τουρίστες από τη Γερμανία, οι οποίοι δεν κατάφεραν να βρουν άδειες κλίνες σε ξενοδοχειακές μονάδες των κατεχομένων, έπειτα από λάθος που προφανώς έγινε από τον ταξιδιωτικό πράκτορα με τον οποίο ταξίδεψαν στο ψευδοκράτος.

Όπως ανέφερε ο κ.Μαντοβάνη, η εξέλιξη αυτή σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί ευνοϊκή για την τουριστική βιομηχανία και την οικονομία της Κύπρου γενικότερα, η οποία τη φετινή χρονιά προσπαθεί να ανακάμψει μετά από δύο πολύ δύσκολα έτη, όπως ήταν το 2020 και το 2021 εξαιτίας της πανδημίας.

Τελικά, οι τουρίστες από τη Γερμανία έγινε κατορθωτό να βουλευτούν σε ξενοδοχείο της Λεμεσού, σύμφωνα με τον κ.Μαντοβάνη.

 

Τελευταία στιγμή

————————-

Ο επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου είπε ότι αυτή την εποχή όλες σχεδόν οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στην ελεύθερη Κύπρο έχουν πολύ ικανοποιητικές πληρότητες, προσθέτοντας ότι κατά το φετινό καλοκαίρι είναι πολύ έντονο το φαινόμενο των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής, ακόμα και τον Αύγουστο.

Όπως εξήγησε, ο κόσμος θέλει μεν να ταξιδέψει, ωστόσο εξακολουθεί να έχει κατά νου τις συνέπειες του κορωνοιού. «Ο κόσμος δεν έβγαλε ακόμα από το νου του την πανδημία, παρόλο που φέτος τα ταξίδια αναψυχής είναι σαφώς σε μεγαλύτερους αριθμούς απ’ ότι ήταν πέρσι», συμπλήρωσε.

Ο Βίκτορ Μαντοβάνη ανέφερε ότι εν’ όψει των διακοπών του Δεκαπενταύγουστου, υπάρχουν ξενοδοχεία που είναι σχεδόν γεμάτα σ’ όλη την ελεύθερη Κύπρο, προσθέτοντας ότι τις μεγαλύτερες πληρότητες, ειδικά αυτές τις μέρες, τις έχουν τα καταλύματα της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, όπου παρατηρούνται μαζικές αφίξεις και ντόπιων επισκεπτών, κυρίως από τη Λευκωσία.

 

Μέχρι 15 Οκτωβρίου

——————————    

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, και παρόλο που ένα σημαντικό ποσοστό ταξιδιωτών εκτιμάται ότι θα συνεχίσουν να προβαίνουν σε κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, οι καλές πληρότητες των ξενοδοχειακών μονάδων στην ελεύθερη Κύπρο αναμένεται ότι θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και σε κάποιες περιοχές μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου.

«Εάν ο ρυθμός των κρατήσεων συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες όπως είναι σήμερα, τότε υπολογίζουμε ότι μέχρι και τα μέσα Οκτωβρίου θα έχουμε πολύ ικανοποιητικές πληρότητες», ανέφερε ο κ.Μαντοβάνη, ο οποίος, ωστόσο, εξέφρασε ερωτηματικά όσον αφορά την τουριστική κίνηση κατά την επόμενη χειμερινή περίοδο.

Όπως εξήγησε, υπάρχουν αρκετές αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες φαίνεται πως θα μειώσουν αισθητά τον αριθμό των πτήσεων τους κατά τον χειμώνα, παράλληλα με τον φόβο που ελλοχεύει για πιθανή νέα έξαρση της πανδημίας κατά τους χειμερινούς μήνες.

«Οπόταν, τα όποια προβλήματα για την τουριστική μας βιομηχανία ενδεχομένως να προκύψουν τον χειμώνα», κατέληξε ο Β. Μαντοβάνη.

Send this to a friend