Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο ευρώ η υπεξαίρεση χρημάτων από τα ταμεία της εταιρείας «Βασιλική Γη Δημόσια ΛΤΔ». Πρόκειται για την εταιρεία που εδρεύει στην ορεινή κοινότητα Οδού της επαρχίας Λάρνακας, η οποία δραστηριοποιείται στη συλλογή κι εμπορία φθαρτών και φρούτων που παράγουν οι παραγωγοί – μέλη της.

Η απάτη αποκαλύφθηκε αρχές περασμένου Ιουλίου και για διευκόλυνση των ανακρίσεων αρχικά συνελήφθη ο 32χρονος γενικός διευθυντής της εν λόγω εταιρείας και μέλος του κοινοτικού συμβουλίου Οδού.

Στην πορεία των εξετάσεων, όμως, προέκυψε μαρτυρία κι εναντίον 34χρονου, από τη Λάρνακα, ο οποίος επίσης συνελήφθη και προφυλακίστηκε σχετικά με την ίδια υπόθεση.


Αστυνομική πηγή δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν μέχρι σήμερα στα λογιστικά βιβλία της εταιρείας, φαίνεται ότι η υπεξαίρεση χρημάτων από την «Βασιλική Γη» πλησίασε το ποσό των 510 χιλιάδων ευρώ.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι οι αστυνομικές έρευνες βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο και πως είναι θέμα ημερών ο ογκωδέστατος φάκελος της σοβαρής αυτής υπόθεσης να συμπληρωθεί και να σταλεί στη Νομική Υπηρεσία για γνωμάτευση.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι η υπόθεση να καταχωρισθεί στο δικαστήριο για σκοπούς παραπομπής των δύο συλληφθέντων σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας.

Μεταξύ άλλων, αναμένεται να κατηγορηθούν για τα αδικήματα της κλοπής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η κλοπή του μεγάλου αυτού ποσού από τα ταμεία της εταιρείας «Βασιλική Γη» αποκαλύφθηκε έπειτα από λογιστικό έλεγχο που διενήργησε ελεγκτικός οίκος.

Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν, προέκυψε ότι ο 32χρονος γενικός διευθυντής της εταιρείας φαίνεται να εξαργύρωνε επιταγές της εταιρείας στ’ όνομά του ως δικαιούχος.

Κάποιες από τις επιταγές που εξαργυρώθηκαν παράνομα αφορούσαν αποζημιώσεις που προορίζονταν σε αγρότες της ορεινής επαρχίας Λάρνακας, οι οποίοι υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουλίου 2021.

Όσον αφορά τον δεύτερο συλληφθέντα σε σχέση με την υπόθεση, φαίνεται ότι το πρόσωπο αυτό σκόπευε να επενδύσει τα χρήματα (ή μέρος των χρημάτων) που είχε οικειοποιηθεί ο 32χρονος γενικός διευθυντής της εταιρείας.

Ο τελευταίος, σύμφωνα με μαρτυρίες που εξασφάλισαν οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας, είχε στην κατοχή του υπογεγραμμένες λευκές επιταγές από τον Πρόεδρο της «Βασιλικής Γης», που είναι ο πατέρας του, καθώς και από τη λογίστρια της εταιρείας, προκειμένου να προβεί σε πληρωμές που σχετίζονταν με τον κύκλο εργασίας της υπό αναφορά εταιρείας.

 

Τουρκοκύπριοι ξενοδόχοι ψάχνουν απεγνωσμένα άδειες κλίνες στις ελεύθερες περιοχές για να βολέψουν ξένους τουρίστες, αφού τα ξενοδοχεία στα κατεχόμενα αυτή την περίοδο είναι υπερπλήρη…

Ο επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου Βίκτορ Μαντοβάνη, δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι την Τρίτη (9/8) Τουρκοκύπριος ξενοδόχος στα κατεχόμενα επικοινώνησε τηλεφωνικώς με μεγάλο τουριστικό γραφείο στις ελεύθερες περιοχές ζητώντας τρία δωμάτια για τουρίστες από τη Γερμανία, οι οποίοι δεν κατάφεραν να βρουν άδειες κλίνες σε ξενοδοχειακές μονάδες των κατεχομένων, έπειτα από λάθος που προφανώς έγινε από τον ταξιδιωτικό πράκτορα με τον οποίο ταξίδεψαν στο ψευδοκράτος.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαντοβάνη, η εξέλιξη αυτή σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί ευνοϊκή για την τουριστική βιομηχανία και την οικονομία της Κύπρου γενικότερα, η οποία τη φετινή χρονιά προσπαθεί να ανακάμψει μετά από δύο πολύ δύσκολα έτη, όπως ήταν το 2020 και το 2021 εξαιτίας της πανδημίας.

Τελικά, οι τουρίστες από τη Γερμανία έγινε κατορθωτό να βουλευτούν σε ξενοδοχείο της Λεμεσού, σύμφωνα με τον κ.Μαντοβάνη.

Ο επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου είπε ότι αυτή την εποχή όλες σχεδόν οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στην ελεύθερη Κύπρο έχουν πολύ ικανοποιητικές πληρότητες, προσθέτοντας ότι κατά το φετινό καλοκαίρι είναι πολύ έντονο το φαινόμενο των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής, ακόμα και τον Αύγουστο.

Όπως εξήγησε, ο κόσμος θέλει μεν να ταξιδέψει, ωστόσο εξακολουθεί να έχει κατά νου τις συνέπειες του κορωνοιού. «Ο κόσμος δεν έβγαλε ακόμα από το νου του την πανδημία, παρόλο που φέτος τα ταξίδια αναψυχής είναι σαφώς σε μεγαλύτερους αριθμούς απ’ ότι ήταν πέρσι», συμπλήρωσε.

Ο Βίκτορ Μαντοβάνη ανέφερε ότι εν’ όψει των διακοπών του Δεκαπενταύγουστου, υπάρχουν ξενοδοχεία που είναι σχεδόν γεμάτα σ’ όλη την ελεύθερη Κύπρο, προσθέτοντας ότι τις μεγαλύτερες πληρότητες, ειδικά αυτές τις μέρες, τις έχουν τα καταλύματα της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, όπου παρατηρούνται μαζικές αφίξεις και ντόπιων επισκεπτών, κυρίως από τη Λευκωσία.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, και παρόλο που ένα σημαντικό ποσοστό ταξιδιωτών εκτιμάται ότι θα συνεχίσουν να προβαίνουν σε κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, οι καλές πληρότητες των ξενοδοχειακών μονάδων στην ελεύθερη Κύπρο αναμένεται ότι θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και σε κάποιες περιοχές μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου.

«Εάν ο ρυθμός των κρατήσεων συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες όπως είναι σήμερα, τότε υπολογίζουμε ότι μέχρι και τα μέσα Οκτωβρίου θα έχουμε πολύ ικανοποιητικές πληρότητες», ανέφερε ο κ. Μαντοβάνη, ο οποίος, ωστόσο, εξέφρασε ερωτηματικά όσον αφορά την τουριστική κίνηση κατά την επόμενη χειμερινή περίοδο.

Όπως εξήγησε, υπάρχουν αρκετές αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες φαίνεται πως θα μειώσουν αισθητά τον αριθμό των πτήσεων τους κατά τον χειμώνα, παράλληλα με τον φόβο που ελλοχεύει για πιθανή νέα έξαρση της πανδημίας κατά τους χειμερινούς μήνες.

«Οπόταν, τα όποια προβλήματα για την τουριστική μας βιομηχανία ενδεχομένως να προκύψουν τον χειμώνα», κατέληξε ο Β. Μαντοβάνη.

Send this to a friend