Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Ενώπιον του Κακουργιοδικείου στη Λάρνακα η υπόθεση της «Βασιλικής Γης» στην Οδού
Ενώπιον του Κακουργιοδικείου στη Λάρνακα η υπόθεση της «Βασιλικής Γης» στην Οδού

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου στη Λάρνακα η υπόθεση της «Βασιλικής Γης» στην Οδού

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο ευρώ η υπεξαίρεση χρημάτων από τα ταμεία της εταιρείας «Βασιλική Γη Δημόσια ΛΤΔ». Πρόκειται για την εταιρεία που εδρεύει στην ορεινή κοινότητα Οδού της επαρχίας Λάρνακας, η οποία δραστηριοποιείται στη συλλογή κι εμπορία φθαρτών και φρούτων που παράγουν οι παραγωγοί – μέλη της.

Η απάτη αποκαλύφθηκε αρχές περασμένου Ιουλίου και για διευκόλυνση των ανακρίσεων αρχικά συνελήφθη ο 32χρονος γενικός διευθυντής της εν λόγω εταιρείας και μέλος του κοινοτικού συμβουλίου Οδού.

Στην πορεία των εξετάσεων, όμως, προέκυψε μαρτυρία κι εναντίον 34χρονου, από τη Λάρνακα, ο οποίος επίσης συνελήφθη και προφυλακίστηκε σχετικά με την ίδια υπόθεση.

Αστυνομική πηγή δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν μέχρι σήμερα στα λογιστικά βιβλία της εταιρείας, φαίνεται ότι η υπεξαίρεση χρημάτων από την «Βασιλική Γη» πλησίασε το ποσό των 510 χιλιάδων ευρώ.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι οι αστυνομικές έρευνες βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο και πως είναι θέμα ημερών ο ογκωδέστατος φάκελος της σοβαρής αυτής υπόθεσης να συμπληρωθεί και να σταλεί στη Νομική Υπηρεσία για γνωμάτευση.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι η υπόθεση να καταχωρισθεί στο δικαστήριο για σκοπούς παραπομπής των δύο συλληφθέντων σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας.

Μεταξύ άλλων, αναμένεται να κατηγορηθούν για τα αδικήματα της κλοπής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

 

Εξαργύρωνε αβέρτα επιταγές

——————————————

Η κλοπή του μεγάλου αυτού ποσού από τα ταμεία της εταιρείας «Βασιλική Γη» αποκαλύφθηκε έπειτα από λογιστικό έλεγχο που διενήργησε ελεγκτικός οίκος. Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν, προέκυψε ότι ο 32χρονος γενικός διευθυντής της εταιρείας φαίνεται να εξαργύρωνε επιταγές της εταιρείας στ’ όνομά του ως δικαιούχος. Κάποιες από τις επιταγές που εξαργυρώθηκαν παράνομα αφορούσαν αποζημιώσεις που προορίζονταν σε αγρότες της ορεινής επαρχίας Λάρνακας, οι οποίοι υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουλίου 2021.

Ο δεύτερος συλληφθείς

———————————–       

Όσον αφορά τον δεύτερο συλληφθέντα σε σχέση με την υπόθεση, φαίνεται ότι το πρόσωπο αυτό σκόπευε να επενδύσει τα χρήματα (ή μέρος των χρημάτων) που είχε οικειοποιηθεί ο 32χρονος γενικός διευθυντής της εταιρείας.

Ο τελευταίος, σύμφωνα με μαρτυρίες που εξασφάλισαν οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας, είχε στην κατοχή του υπογεγραμμένες λευκές επιταγές από τον Πρόεδρο της «Βασιλικής Γης», που είναι ο πατέρας του, καθώς και από τη λογίστρια της εταιρείας, προκειμένου να προβεί σε πληρωμές που σχετίζονταν με τον κύκλο εργασίας της υπό αναφορά εταιρείας.

Send this to a friend