Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΤΑΞΙΔΙ Η συμβουλή για τις αποσκευές στις πτήσεις- Πότε δίνεται αποζημίωση
Η συμβουλή για τις αποσκευές στις πτήσεις- Πότε δίνεται αποζημίωση

Η συμβουλή για τις αποσκευές στις πτήσεις- Πότε δίνεται αποζημίωση

Στην εκπομπή Μεσημέρι και Kάτι μίλησε ο επίτιμος πρόεδρος ταξιδιωτικών πρακτόρων, Άκης Κελεπέσιης, σχολιάζοντας τις ακυρώσεις των πτήσεων που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα καθώς και τι αποζημιώσεις δικαιούνται οι ταξιδιώτες.

Ξεκινώντας ο κ. Κελεπέσιης σημείωσε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάστηκε το Μάιο και τον Ιούνιο με την μεγάλη ζήτηση που υπήρξε στα ταξίδια διεθνώς, φαίνεται οι αεροπορικές εταιρείες δεν ήταν έτοιμες και σε κατά δεύτερο λόγο τα αεροδρόμια για να δεχτούν τόση μεγάλη ζήτηση και πίεση.

«Πιστεύω με την πάροδο του χρόνου τα πράγματα βελτιώνονται με την εξής έννοια, ότι έχουν δει τα προβλήματα που έχουν προκύψει, έχουν ακυρωθεί χιλιάδες πτήσεις για τον Ιούλιο και Αύγουστο έγκαιρα ώστε να μην υπάρξουν άλλα επιπλέον προβλήματα. Άρα θεωρώ ότι κατά τον Ιούλιο και Αύγουστο θα προβλήματα θα είναι πολύ λιγότερα από ότι τους περασμένους μήνες. Σίγουρα θα έχουμε μία πολύ καλή καλοκαιρινή περίοδο».

Κληθείς να απαντήσει κατά πόσο υπάρχουν περιπτώσεις πελατών που πέρασαν περιπέτεια με τα προβλήματα αυτά, ανέφερε ότι περιπτώσεις υπάρχουν παντού αλλά αυτό που πρέπει να δούμε είναι το πώς όταν εμείς φεύγουμε από την Κύπρο προς οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, τα προβλήματα είναι πολύ λίγα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και που είχαμε να αντιμετωπίσουμε στο παρελθόν.

«Ο κόσμος θα πρέπει να είναι υποψιασμένος όσο αφορά τις αποσκευές και εκεί που μπορεί να ταξιδεύει με μικρή αποσκευή και να την ανεβάζουν την καμπίνα του αεροσκάφους είναι καλύτερα. Θεωρώ ότι κατά τον Ιούλιο και Αύγουστο οι Κύριοι θα ταξιδέψουν κανονικά και όλα θα κυλίσουν ομαλά» σημείωσε.

Όσο αφορά τα δικαιώματα των καταναλωτών, ανέφερε ότι υπάρχουν οι διαδικασίες είτε οι πτήση ακυρωθεί, είτε υπάρξει καθυστέρηση ή χάσεις αποσκευή τότε υπάρχουν συγκεκριμένες αποζημιώσεις.

«Η συμβουλή που θα έδινα στον κόσμο είναι στις πτήσεις από αεροδρόμιο της Ευρώπης προς άλλο ευρωπαϊκό προορισμό και εκεί όπου μπορούν οι ταξιδιώτες να χρησιμοποιήσουν μικρή αποσκευή και να την ανεβάζουν στην καμπίνα του αεροσκάφους, να το πράξουν» κατέληξε.

Πηγή: Sigmalive

 

Send this to a friend