Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αντιπλημμυρικά έργα για τους προσφυγικούς συνοικισμούς Λάρνακας
Αντιπλημμυρικά έργα για τους προσφυγικούς συνοικισμούς Λάρνακας

Αντιπλημμυρικά έργα για τους προσφυγικούς συνοικισμούς Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Δύο νέα αντιπλημμυρικά έργα πρόκειται να ξεκινήσουν τους προσεχείς μήνες στη Λάρνακα, ώστε να θωρακιστούν από τις πλημμύρες οι περιοχές του συνοικισμού Αγίων Αναργύρων και της λεωφόρου Αλέξανδρου Παναγούλη, που είναι ο δρόμος που ενώνει την λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού (πρώην Στρατηγού Τιμάγια) με την περιοχή Λειβαδιών.

Συγκεκριμένα, στις 17 Ιουνίου 2022 το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ) προκήρυξε δύο διαγωνισμούς. Ο πρώτος αφορά την κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων για τη λεκάνη απορροής που βρίσκεται δυτικά της λεωφόρου Αγίων Αναργύρων και ο δεύτερος αφορά την κατασκευή δικτύου ομβρίων στην περιοχή γύρω από τη λεωφόρο Αλέξανδρου Παναγούλη.

Οι ενδιαφερόμενοι εργολάβοι έχουν προθεσμία υποβολής προσφορών μέχρι τις 22 Ιουλίου 2022 κι εκτός απροόπτου οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν κατά το τρέχον έτος.

Τα δύο έργα κοστολογούνται συνολικά γύρω στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Η χρηματοδότηση προέρχεται από κονδύλι 13.5 εκατομμυρίων ευρώ που εξασφάλισε το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας από τα ευρωπαϊκά ταμεία της προγραμματικής περιόδου 2021-2027.

Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων σε συγκεκριμένες περιοχές της Λάρνακας, οι οποίες εξακολουθούν να πλήττονται από πλημμυρικά φαινόμενα παρά το γεγονός ότι υπάρχει εγκαταστημένο αποχετευτικό σύστημα.

Οι περιοχές που παραμένουν ευπαθείς στις πλημμύρες είναι τα Καλιφάτζια (παρά τον Άγιο Λάζαρο), η λεωφόρος Αγίων Αναργύρων, τμήμα της λεωφόρου Αλέξανδρου Παναγούλη και η οδός Παπανικολή (ο δρόμος προς το γήπεδο της Ανόρθωσης).

Ο γενικός διευθυντής του ΣΑΛ Άγγελος Χατζηχαραλάμπους δήλωσε ότι μετά τους διαγωνισμούς για τους Άγιους Ανάργυρους και την λεωφόρο Αλέξανδρου Παναγούλη, θ’ ακολουθήσουν οι προκηρύξεις διαγωνισμών που θα καλύψουν την περιοχή Καλιφάτζια και την οδό Παπανικολή.

Θυμίζουμε, ότι ήδη έχει τεθεί σε λειτουργία το αντλιοστάσιο S8, το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες των περιοχών, που βρίσκονται βόρεια της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού και με τις δύο νέες συμβάσεις το ΣΑΛ, επιχειρεί να κλείσει κενά στον αντιπλημμυρικό σχεδιασμό των προσφυγικών συνοικισμών.

Send this to a friend