Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αρχίζει εκστρατεία καταπολέμησης οπτικής ρύπανσης στις τουριστικές περιοχές της Λάρνακας
Αρχίζει εκστρατεία καταπολέμησης οπτικής ρύπανσης στις τουριστικές περιοχές της Λάρνακας

Αρχίζει εκστρατεία καταπολέμησης οπτικής ρύπανσης στις τουριστικές περιοχές της Λάρνακας

Με στόχο την πάταξη της παρανομίας και της οπτικής ρύπανσης, οι Δήμοι Λάρνακας και Λιβαδιών και τα Κοινοτικά Συμβούλια Βορόκληνης και Πύλας αναλαμβάνουν, με τη στήριξη της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας και του Υφυπουργείου Τουρισμού, τη διενέργεια εκστρατείας απομάκρυνσης των παράνομων διαφημιστικών κατασκευασμάτων.

Η εκστρατεία  «σκούπα» θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Ιουλίου 2022 και θα επικεντρωθεί στις κύριες οδικές αρτηρίες και τις τουριστικές περιοχές, των υπό αναφορά τοπικών αρχών και στο κέντρο της πόλης της Λάρνακας και θα περιλαμβάνει αφαίρεση και απομάκρυνση όλων των παράνομων πινακίδων/κατασκευασμάτων σε πεζοδρόμια, σε διαχωριστικές νησίδες και σε δημόσιους/κοινόχρηστους χώρους.

Το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης και καταχρηστικής τοποθέτησης διαφημιστικών κατασκευασμάτων, δημιουργεί ένα αισθητικά άκομψο θέαμα, προκαλώντας ταυτόχρονα προβλήματα ασφάλειας σε οδηγούς και πεζούς, αλλά και σοβαρή αισθητική υποβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος.

Ο αδιάκοπος βομβαρδισμός από ετερόκλητα διαφημιστικά μηνύματα είναι ένα αρνητικό φαινόμενο που επηρεάζει την εικόνα της χώρας μας ως τουριστικός προορισμός και πρέπει να παταχθεί πάραυτα. Με θέληση και αποφασιστικότητα, σεβασμό στους νόμους, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, είναι εφικτό να αποτραπεί περαιτέρω προσβολή του ήδη επιβαρυμένου και υποβαθμισμένου αστικού μας χώρου.

Οι Τοπικές Αρχές και οι Φορείς της Λάρνακας κάνουν έκκληση προς τους ιδιώτες να συμμορφώνονται με τον νόμο και να επιδεικνύουν ταυτόχρονα την ανάλογη καλαισθησία. Η εικόνα που εκπέμπει η περιοχή και η χώρα μας, αφορά όλους. Η προσπάθεια ευπρεπισμού του προορισμού μας θα πρέπει να είναι συλλογική.

Send this to a friend