Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Παραμένει υπό κράτηση ο 69χρονος παραλίγο παιδοκτόνος από τα Πυργά
Παραμένει υπό κράτηση ο 69χρονος παραλίγο παιδοκτόνος από τα Πυργά

Παραμένει υπό κράτηση ο 69χρονος παραλίγο παιδοκτόνος από τα Πυργά

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την έφεση που καταχώρισε ο 69χρονος παραλίγο παιδοκτόνος, από τα Πυργά Λάρνακας, προκειμένου να παραμείνει ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Ο 69χρονος παραπέμφθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου που θα συνεδριάσει στις 30 Ιουνίου.

Αντιμετωπίζει δύο πολύ σοβαρές κατηγορίες, ότι στις 26 Μαῒου αποπειράθηκε να επιφέρει το θάνατο του 44χρονου γιου του πυροβολώντας τον με κυνηγετικό και ότι του προκάλεσε βαριά σωματική βλάβη, δηλαδή μη βιώσιμο ακρωτηριασμό του δεξιού του χεριού.

Το περιστατικό συνέβη στο σπίτι της οικογένειας, στα Πυργά. Με την έφεση που καταχώρισε στο Ανώτατο, ο 69χρονος κατηγορούμενος θεωρεί εσφαλμένη την απόφαση του δικαστηρίου να διατάξει την κράτηση του μέχρι την πρώτη δικάσιμο ενώπιον του Κακουργιοδικείου στη βάση ότι υπάρχει κίνδυνος επηρεασμού μαρτύρων.

Κατά τη θέση του, δεν συνεκτιμήθηκε ορθά το μαρτυρικό υλικό κι έγινε εσφαλμένη ερμηνεία και εφαρμογή των σχετικών νομολογιακών αρχών. Μάρτυρες της υπόθεσης είναι μέλη της ίδιας οικογένειας, οι οποίοι ήταν παρόντες κατά το επεισόδιο πυροβολισμού.

Βασικός μάρτυρας είναι, επίσης, κι ένας γείτονας, ο οποίος προσέτρεξε για βοήθεια μετά τους πυροβολισμούς και είδε την προσπάθεια αφόπλισης του 69χρονου.

«Τ’ ότι οι ουσιώδεις μάρτυρες είναι πρόσωπα του στενού οικογενειακού κι ευρύτερου φιλικού περιβάλλοντος του 69χρονου κατηγορουμένου και ο 44χρονος γιος του που δέχθηκε τους πυροβολισμούς σε συμπληρωματική του κατάθεση στην Αστυνομία ανάφερε ότι δεν έχει κανένα παράπονο από τον πατέρα του, είναι γεγονότα που ορθά ανάγκασαν το πρωτόδικο δικαστήριο να εκτιμήσει πως υπάρχει κίνδυνος επηρεασμού τόσο του παραπονούμενου, όσο και των λοιπών μαρτύρων.

Περαιτέρω, σε σχέση με την πληροφόρηση, που προήλθε από την υπεράσπιση, ότι τα μέλη της οικογένειας του εφεσείοντα που διαμένουν μαζί του, αναμένουν από τον ίδιο την σύνταξη του για να βιοποριστούν, το πρωτόδικο δικαστήριο ορθά έκρινε ότι αυτός ο οικονομικός και βιοποριστικός έλεγχος ενισχύει την διαπίστωση ότι ο κίνδυνος επηρεασμού των μαρτύρων είναι ορατός», τονίζει στην απόφασή του το Ανώτατο Δικαστήριο.

Περαιτέρω, το Ανώτατο σημειώνει ότι πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση, με τους βασικούς μάρτυρες να προέρχονται όλοι από το στενό συγγενικό και φιλικό περιβάλλον του εφεσείοντα.

Ως εκ τούτου, ο κίνδυνος επηρεασμού τους, σε περίπτωση που ο 69χρονος παραμείνει ελεύθερος, είναι πραγματικός και οι φόβοι για επηρεασμό τους είναι εύλογα δικαιολογημένοι.

«Καταλήγουμε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για επέμβαση του Εφετείου στην άσκηση της διακριτικής ευχέρειας του πρωτόδικου δικαστηρίου, το οποίο κινούμενο μέσα στα ορθά νομολογημένα πλαίσια δικαιολογημένα διέταξε την κράτηση του εφεσείοντα. Γι’ αυτό, η έφεσή του απορρίπτεται», καταλήγει το Ανώτατο.

 

 

Send this to a friend