Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την έφεση που καταχώρισε ο 69χρονος παραλίγο παιδοκτόνος, από τα Πυργά Λάρνακας, προκειμένου να παραμείνει ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Ο 69χρονος παραπέμφθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου που θα συνεδριάσει στις 30 Ιουνίου.

Αντιμετωπίζει δύο πολύ σοβαρές κατηγορίες, ότι στις 26 Μαῒου αποπειράθηκε να επιφέρει το θάνατο του 44χρονου γιου του πυροβολώντας τον με κυνηγετικό όπλο και ότι του προκάλεσε βαριά σωματική βλάβη, δηλαδή μη βιώσιμο ακρωτηριασμό του δεξιού του χεριού.

Με την έφεση που καταχώρισε στο Ανώτατο, ο 69χρονος κατηγορούμενος θεωρεί εσφαλμένη την απόφαση του δικαστηρίου να διατάξει την κράτηση του μέχρι την πρώτη δικάσιμο στη βάση ότι υπάρχει κίνδυνος επηρεασμού μαρτύρων.

Περαιτέρω, το Ανώτατο σημειώνει ότι πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση, με τους βασικούς μάρτυρες να προέρχονται όλοι από το στενό συγγενικό και φιλικό περιβάλλον του εφεσείοντα.

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή το 4ο Φεστιβάλ Μελιού και Μελισσοκομίας στην Οδού, με πλήθος κόσμου να κατακλύζει το χωριό. Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν και οι οκτώ κοινότητες της Ορεινής Λάρνακας.

Ο κόσμος που επισκέφθηκε το χωριό ανήλθε σε περισσότερους από 4 χιλιάδες. Το Φεστιβάλ Μελιού στήριξε με την παρουσία τους και ο πολιτικός κόσμος της Λάρνακας.

 

Το Κέντρο Τεχνητής Αναπαραγωγής Βασίλισσας – Μέλισσας «Μέλισσα Ζωή» εγκαινιάστηκε επίσης την  Κυριακή με πρωτοβουλία της Τράπεζας Κύπρου και των Ροταριανών Ομίλων Κύπρου.

Στόχος η περιβαλλοντική αναζωογόνηση και η επαναφορά της οικονομικής και επαγγελματικής ανάκαμψης των πυρόπληκτων περιοχών παραγωγής μελιού.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας Κύπρου και τον πυλώνα Περιβάλλον, με στόχο την επαναφορά της ζωής στο οικοσύστημα που καταστράφηκε, αναζωογονώντας τις κοινότητες παραγωγής μελιού.

Το Κέντρο διευθύνεται από τις κοινότητες, στελεχωμένο από εκπαιδευμένο προσωπικό, ενώ οι ενέργειες υποστηρίζονται από τον Σύνδεσμο Μελισσοκόμων Κύπρου και το Δίκτυο Τροόδους.

 

Send this to a friend