Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ Κύπριος CEO βγήκε στους δρόμους για να μαζέψει χρήματα για τους άστεγους
Κύπριος CEO βγήκε στους δρόμους για να μαζέψει χρήματα για τους άστεγους

Κύπριος CEO βγήκε στους δρόμους για να μαζέψει χρήματα για τους άστεγους

Ο κορυφαίος Κύπριος επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος, Κρις Κριστόφι, βγήκε στους δρόμους κατά την πιο μεγάλη και πιο κρύα νύχτα της Μελβούρνης (23/6) για πέμπτη χρονιά μαζί με άλλους CEO της πόλης, σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει όσα περισσότερα χρήματα μπορεί για τους άστεγους της Βικτώριας, στο πλαίσιο του Vinnies CEO Sleepout που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Port Melbourne Timber Yard.

Το στοίχημα μεγάλο, αλλά όχι ακατόρθωτο, για τον σπουδαίο φιλάνθρωπο, ο οποίος πέτυχε τελικά τον φιλόδοξο στόχο του, και σπάζοντας το ρεκόρ, συγκέντρωσε 250.000 δολάρια για τους ανθρώπους που βιώνουν την έλλειψη στέγης στην Πολιτεία της Βικτώριας.

Από το 2018, έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 555.000 δολάρια για τη φιλανθρωπική οργάνωση. Φέτος, συγκέντρωσε συνολικά 259.110 δολάρια και συνεχίζει να μετράει.

Μετά το φετινό Sleepout, ο Κριστόφι έρχεται πιο κοντά στο σχέδιό του να χτίσει ένα σπίτι με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν και να το βγάλει σε δημοπρασία, προσφέροντας όλα τα έσοδα στον Άγιο Βικέντιο του Παύλου* (Σ.Σ.: Ο προστάτης των φτωχών).

«Είμαι ενθουσιασμένος που πέτυχα τον στόχο μου. Με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, το Vinnies θα παραδώσει τρεις κινητές κουζίνες, θα αυξήσει τις υπηρεσίες αστέγων στο Ozanam House και στο Quin House χρηματοδοτώντας σχεδόν 50 επιπλέον κρεβάτια και προσφέροντας ολοκληρωμένη υποστήριξη σε όσους χρειάζονται στέγαση, ενώ θα βοηθήσει τις υπηρεσίες που λειτουργούν εθελοντικά για να συνεχίσουν να παρέχουν τρόφιμα, βενζίνη, υποστήριξη σε υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και άλλη υλική βοήθεια», δήλωσε ο Κύπριος επιχειρηματίας, κ. Κρις Κριστόφι.

«Η έλλειψη στέγης μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε. Μπορεί να μην είναι τίποτα περισσότερο από μια ατυχή σειρά περιστάσεων. Βίωσα οικονομικές δυσκολίες στις πρώτες μέρες της καριέρας μου και γνωρίζω πολύ καλά ότι θα μπορούσα εύκολα να είχα βρεθεί εγώ σε αυτή τη θέση, αν δεν είχα την υποστήριξη της οικογένειάς μου. Είμαι περήφανος που ολοκλήρωσα το πέμπτο CEO Sleepout και θέτω ήδη στόχους για το επόμενο έτος» κατέληξε ο CEO της Reverton.

Ποιος είναι ο Κρις Κριστόφι

Ο Κρις είναι πολυβραβευμένος επιχειρηματίας, διεθνής ομιλητής, επενδυτής ακινήτων, φιλάνθρωπος και συγγραφέας best seller. Μεγαλώνοντας σε μια τυπική κυπριακή οικογένεια, ο Κρις έφτασε στα 24 του να κατέχει οκτώ ακίνητα, μόνο και μόνο για να τα χάσει όλα, όταν κατέρρευσε η εταιρία του. Δεν το έβαλε, όμως, κάτω. Στα 25του χρόνια με 348.000 δολάρια χρέος, ξεκίνησε την επιχείρησή του, Reventon, από το σπίτι των γονιών του.

Η Reventon είναι σήμερα μία από τις πιο γνωστές εταιρείες ακινήτων και χρηματοδότησης στην Αυστραλία, έχοντας βοηθήσει περισσότερους από 3.000 ανθρώπους να αγοράσουν ακίνητα. Οι υπηρεσίες της περιλαμβάνουν επενδύσεις σε ακίνητα, υποθήκες και χρηματοδότηση, φορολογικά και λογιστικά θέματα.

Ο Κρις τα τελευταία πέντε χρόνια συμμετέχει στο Vinnies CEO Sleepout και έχει δεσμευτεί να βοηθήσει τους Αυστραλούς που έχουν ανάγκη να ξεφύγουν από τη μέγγενη της έλλειψης στέγης.

Τι είναι το Vinnies CEO Sleepout

Το Vinnies CEO Sleepout είναι μια συμβολική διανυκτέρευση έξω που διοργανώνεται κατά τη διάρκεια μιας από τις μεγαλύτερες και πιο κρύες νύχτες του έτους. Εκατοντάδες διευθύνοντες σύμβουλοι, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων καθώς και κοινοτικοί και κυβερνητικοί ηγέτες κοιμούνται σε εξωτερικούς χώρους σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους Αυστραλούς που βιώνουν την έλλειψη στέγης και τους ανθρώπους που κινδυνεύουν να μείνουν άστεγοι.

Κάθε συμμετέχων CEO Sleepout δεσμεύεται να συγκεντρώσει ένα ελάχιστο ποσό για να βοηθήσει τη Vinnies να παρέχει βασικές υπηρεσίες στους ανθρώπους που τις χρειάζονται.

Το 2021, το Vinnies CEO Sleepout συγκέντρωσε πάνω από 9,3 εκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση του προβλήματος της έλλειψης στέγης.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend