Home ΛΑΡΝΑΚΑ Έργα προστασίας της παράκτιας περιοχής Περβολιών
Έργα προστασίας της παράκτιας περιοχής Περβολιών

Έργα προστασίας της παράκτιας περιοχής Περβολιών

ΓΡΑΦΕΙο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ξεκινούν τα έργα στο παραλιακό μέτωπο των Περβολιών, προκειμένου να εξαλειφθεί το φαινόμενο διάβρωσης της ακτής από τη θάλασσα, παράλληλα με τους εννέα κυματοθραύστες που κατασκευάζονται στην ίδια περιοχή.

Θυμίζουμε, ότι εξαιτίας της διάβρωσης, το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκε το φαινόμενο να παρασύρονται πολλές ακαθαρσίες και όγκοι χωμάτων μέσα στο νερό της θάλασσας, προκαλώντας αλγεινή εντύπωση σε λουόμενους κι επισκέπτες.

Ο γραμματέας του Κοινοτικού Συμβουλίου Περβολιών Χριστόφορος Παντελή δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι για το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει διενεργηθεί μελέτη, η οποία κατέδειξε πως σ’ ένα σημείο της παραλίας, παρά το ακρωτήρι του Φάρου, παρατηρήθηκε «φάγωμα» – διάβρωση του εδάφους, με επακόλουθο τα χώματα, λόγω και των δυνατών ανέμων που έπνεαν τις τελευταίες μέρες, να μεταφερθούν μέσα στη θάλασσα και να δημιουργηθεί η άσχημη εικόνα με τις ακαθαρσίες μέσα στο νερό, το οποίο είχε «κοκκινίσει».

Το φαινόμενο αυτό, σημείωσε ο κ.Παντελή, παρατηρήθηκε ορισμένες μέρες, όταν οι άνεμοι που έπνεαν ήταν ισχυροί.

Ο Γραμματέας του Κ.Σ. Περβολιών ανέφερε ότι ήδη έχει κατακυρωθεί προσφορά σε εργολάβο, ο οποίος σύντομα θα ξεκινήσει κατασκευαστικές εργασίες που θ’ αποσκοπούν στην προστασία της παράκτιας περιοχής που υπέστη διάβρωση. Το κόστος των έργων είναι 450 χιλιάδες ευρώ, κονδύλι που θα δαπανηθεί από το κράτος.

«Ευτυχώς το πρόβλημα εντοπίστηκε έγκαιρα προτού μπούμε στους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, κατά τους οποίους η περιοχή μας κατακλύζεται από ξένους και ντόπιους επισκέπτες.

Πιστεύουμε ότι με τα έργα που θα ξεκινήσουν, θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η διάβρωση της ακτής στο σημείο όπου βρίσκεται το ακρωτήρι του Φάρου και δεν θα παρατηρηθεί ξανά το φαινόμενο η θάλασσα να κοκκινίζει από τα χώματα που θα εισρέουν στο νερό», συμπλήρωσε ο κ.Παντελή.

 

Εννέα κυματοθραύστες

———————————–    

Εκτός από τα έργα προστασίας της παράκτιας περιοχής που υπέστη διάβρωση, παρά τον Φάρο, στη δυτική πλευρά της θαλάσσιας περιοχής των Περβολιών είναι σ’ εξέλιξη οι εργασίες για τη δημιουργία εννέα κυματοθραυστών, οι οποίοι θ’ αποσκοπούν στην αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος διάβρωσης που παρατηρείται (και) στην συγκεκριμένη ακτή, μέχρι τον Μαζωτό.

Ο Χριστόφορος Παντελή δήλωσε ότι τα έργα κατασκευής των εννέα κυματοθραυστών θα διαρκέσουν περίπου δύο χρόνια. Ανέφερε, ακόμα, ότι οι έξι κυματοθραύστες που αρχικά έχουν κατασκευαστεί στην ακτή των Περβολιών έχουν επιφέρει θετικά αποτελέσματα ως προς την ποιότητα και την στάθμη της θάλασσας. Εξού και κατά την περσινή χρονιά παρατηρήθηκε συγκέντρωση μεγάλου αριθμού θαλάσσιων χελωνών στην περιοχή.

Send this to a friend