Home ΛΑΡΝΑΚΑ Χώρο εκδηλώσεων και αναψυχής προγραμματίζει ο Δήμος Λάρνακας στο κυβερνητικό οικισμό Τσιακκιλερού
Χώρο εκδηλώσεων και αναψυχής προγραμματίζει ο Δήμος Λάρνακας στο κυβερνητικό οικισμό Τσιακκιλερού

Χώρο εκδηλώσεων και αναψυχής προγραμματίζει ο Δήμος Λάρνακας στο κυβερνητικό οικισμό Τσιακκιλερού

Γράφει ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Έναν σύγχρονο χώρο εκδηλώσεων και αναψυχής προγραμματίζει ο Δήμος Λάρνακας στον κυβερνητικό οικισμό Τσιακκιλερό. Το έργο θα στοχεύει στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του χώρου και κατ΄ επέκταση της περιοχής.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα σχέδια, προτείνεται η δημιουργία παιδότοπου, καφετέριας – σνακ μπαρ, χώρου αθλοπαιδιών (γήπεδο καλαθόσφαιρας, skatepark), πάρκου σκύλων και αμφιθεάτρου.

Θα κατασκευαστούν διάδρομοι, πεζόδρομοι και ποδηλατόδρομοι, οι οποίοι θα ενώνουν τις προτεινόμενες χρήσεις, περνώντας μέσα από τους χώρους πρασίνου.

Στο χώρο θα εγκατασταθεί αστικός εξοπλισμός νέας τεχνολογίας, φωτιστικά αντιβανδαλιστικού τύπου, ενώ προβλέπεται να γίνει φύτευση και υπογειοποίηση των υπηρεσιών κοινής ωφελείας. Θα εφαρμόζονται, ακόμα, όλες οι διευκολύνσεις για ΑμεΑ.

Στόχος είναι το έργο αυτό να προσελκύει επισκέπτες όλων των ηλικιακών ομάδων καθώς και άτομα εκτός οικισμού. Επίσης θα δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης του προτεινόμενου ποδηλατοδρόμου με το κύριο δίκτυο ποδηλατοδρόμων της Λάρνακας.

Το έργο προωθείται από το Δήμο Λάρνακας για συγχρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ΘΑΛΕΙΑ 2021-2027. Το εκτιμώμενο κόστος του θα ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Περί τα τέλη Ιουλίου προγραμματίζεται να γίνει η προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατακύρωση του έργου σε εργολάβο.

Η χρονική διάρκεια του κατασκευαστικού συμβολαίου θα είναι 12 μήνες.

 

Send this to a friend