Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Τα σχέδια της νέας Πιαλέ Πασά στη Λάρνακα (φώτο)
Τα σχέδια της νέας Πιαλέ Πασά στη Λάρνακα  (φώτο)

Τα σχέδια της νέας Πιαλέ Πασά στη Λάρνακα (φώτο)

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα σχέδια με τους νέους χρωματισμούς, που θα εφαρμοστούν στις οικοδομές κατά μήκος της παραλιακής οδού Πιαλέ Πασά, στην τουρκοκυπριακή συνοικία της Λάρνακας.

Πρόκειται για τα έργα βελτίωσης αναφορικά με τις προσόψεις όλων των υποστατικών που προγραμματίζονται να ξεκινήσουν σύντομα και τα οποία θα καλύψουν την περιοχή από το Μεσαιωνικό Κάστρο μέχρι το σημείο όπου αρχίζει η λεωφόρος Τάσου Μητσόπουλου.

Ουσιαστικά θα επιχειρηθεί ένα γενικό λίφτινγκ στην Πιαλέ Πασά, με το οποίο θ’ αλλάξει άρδην η εικόνα του παραλιακού μετώπου της Λάρνακας μέχρι την περιοχή Μακένζι.

Στα κτήρια του παραλιακού δρόμου θα δοθούν διάφοροι χρωματισμοί, εμπνευσμένοι από την ιστορία της πόλης. Τα σχέδια που φανερώνουν το πώς θα διαμορφωθεί μελλοντικά η παραλιακή οδός Πιαλέ Πασά είναι ομολογουμένως εντυπωσιακά και δόθηκαν στην δημοσιότητα από την ιστοσελίδα reporter.

«Η οδός Πιαλέ Πασιά δεν είναι μόνο η βιτρίνα της Λάρνακας, αλλά και της Κύπρου γενικότερα, καθότι είναι η πρώτη εικόνα που αντικρίζουν οι ξένοι τουρίστες μόλις το αεροσκάφος τους προσεγγίζει το αεροδρόμιο Λάρνακας», δήλωσε ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας και πρόσθεσε:

«Θα πρέπει, επίσης, να ληφθεί υπόψη ότι ο συγκεκριμένος δρόμος βρίσκεται δίπλα από τη θάλασσα και τον παραλιακό πεζόδρομο της Πιαλέ Πασά, όπου καθημερινά χιλιάδες κόσμου, ντόπιοι και ξένοι, κάνουν την βόλτα ή τη γυμναστική τους.

Γι’ αυτό θεωρούμε ότι η βελτίωση των όψεων και η επιδιόρθωση των υποστατικών, εκτός του ότι θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, θα προσδώσει και μια ξεχωριστή ομορφιά στην παραλιακή περιοχή της πόλης μας».

Μεταξύ άλλων, θα γίνουν ριζικές αλλαγές στις πόρτες και στα παράθυρα των οικιών και υποστατικών που βρίσκονται περιμετρικά της Πιαλέ Πασιά, όπου σε συνδυασμό με τους καινούργιους χρωματισμούς θ’ αλλάξουν εντελώς την όψη της ιστορικής αυτής οδού, σε σύγκριση με την υφιστάμενη (άσχημη) κατάσταση των πλείστων προσόψεων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μετά τον πόλεμο του 1974 και την μετακόμιση στην περιοχή Ελληνοκυπρίων προσφύγων, έκτοτε τα υποστατικά και οι κατοικίες στην Π. Πασά δεν έχουν τύχει καμίας ουσιαστικής επιδιόρθωσης.

Στόχος των τοπικών αρχών είναι η Πιαλέ Πασιά να μετατραπεί σ’ ένα από τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς της πόλης. Όπως είναι γνωστό, οι χρωματισμοί για την Π. Πασά επιλέγηκαν από ομάδα καλλιτεχνών και αρχιτεκτόνων.

Το συνολικό κόστος του έργου θα φθάσει το 1,1 εκατομμύριο ευρώ και οι εργασίες υπολογίζεται να ξεκινήσουν το ερχόμενο φθινόπωρο.

Θα έχουν διάρκεια 14 μήνες.

 

Send this to a friend