Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Η Αλέξια Βασιλείου στο Larnakaonline για τη σημερινή παρουσία της στη Λάρνακα
Η Αλέξια Βασιλείου στο Larnakaonline για τη σημερινή παρουσία της στη Λάρνακα

Η Αλέξια Βασιλείου στο Larnakaonline για τη σημερινή παρουσία της στη Λάρνακα

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων και το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, διοργανώνουν σήμερα στις 8.00 το βράδυ, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Επαρχίας Λάρνακας, συναυλία υπό τον τίτλο «Κύπρις» με την διεθνώς αναγνωρισμένη και πολυβραβευμένη καλλιτέχνιδα Αλέξια Βασιλείου.

 

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου με ελεύθερη είσοδο, στo πλαίσιo των εκδηλώσεων για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και των εορτασμών για την επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Επαρχίας Λάρνακας.

Επικοινωνήσαμε με την κ. Αλέξια Βασιλείου η οποία μας ανέφερε ότι “εμπνευσμένη από τα αρχαία εκθέματα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Επαρχίας Λάρνακας και τις διάφορες ιδέες που αυτά ενσαρκώνουν, όπως ο φυσικός κόσμος, η γέννηση, ο θάνατος και οι τελετουργίες, η Αλέξια μεταφράζω μουσικά τις αφηγήσεις που προκύπτουν, έχοντας ως σταθερό άξονα και οπτική τη Γυναικεία προοπτική.

Η συναυλία «Κύπρις» συνέχισε, αποτελεί μία αφήγηση μέσα από την Γυναικεία Έκφραση, επιτρέποντας στο ακροατήριο – θεατές συλλογικά ως κοινό αλλά και ατομικά προσωπικά, να βιώσουν παράλληλα τη δική τους ξεχωριστή εμπειρία, ερμηνεύοντας εκ νέου το παρελθόν. Στην ουσία το έργο πρόκειται για τη σύζευξη των αρχαιοτήτων, της ιστορικής ερμηνείας τους και των διαφόρων νοημάτων που ο καθένας επιλέγει να τους αποδώσει”.

Μέσα από αφηγήσεις, τραγούδια, αυτοσχεδιασμούς και ηχητικά εφέ θα δημιουργήσουμε ένα ξεχωριστό ηχοτοπίο, γεφυρώνοντας το παρελθόν με το παρόν. Το μουσικό πρόγραμμα θα διανθίζεται με μικρές αφηγήσεις σχετικές με την ιστορία της Λάρνακας και των ανθρώπων της μέσα από τους αιώνες, από τον Ιωσήφ Χατζηκυριάκο, διευθυντή του Ιδρύματος Φοίβου Σταυρίδη – Αρχεία Λάρνακας”.

Την επωνυμία Κύπρις έφερε στις αρχαίες επιγραφές η κατεξοχήν θηλυκή θεότητα που λατρευόταν στην Κύπρο, δηλώνοντας έτσι την καθολική αποδοχή της μεγάλης αυτής θεάς σε ολόκληρο το νησί.

 

 

 

Send this to a friend