Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Έφεση ζήτησε ο Σαββίδης κατά της αναστολής ποινής φυλάκισης στον Παντελιδάκη
Έφεση ζήτησε ο Σαββίδης κατά της αναστολής ποινής φυλάκισης στον Παντελιδάκη

Έφεση ζήτησε ο Σαββίδης κατά της αναστολής ποινής φυλάκισης στον Παντελιδάκη

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Έφεση κατά της ποινής φυλάκισης με αναστολή που επέβαλε πρόσφατα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, στον γιατρό Ηρακλή Παντελιδάκη, για τον εξ’ αμελείας θάνατο του 10χρονου μαθητή Σταύρου Γιωργαλλή, τον Μάιο του 2018, κατέθεσε ο Γενικός Εισαγγελέας.

Σύμφωνα με ανάρτησή του στο Τwitter, ο Γιώργος Σαββίδης αναφέρει ότι καταχωρίσθηκε έφεση κατά της απόφασης για αναστολή τριών χρόνων της ποινής φυλάκισης 18 μηνών που επιβλήθηκε στον δρα Παντελιδάκη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος μετά από ακροαματική διαδικασία στην κατηγορία της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης.

Ο κ.Σαββίδης σημειώνει, επίσης, ότι η έφεση καταχωρίσθηκε και για την απόφαση του δικαστηρίου ν’ αθωώσει τον γιατρό Κυριάκο Κυριακίδη, που επίσης βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την ίδια υπόθεση, ο οποίος κατά τον επίδικο χρόνο ήταν υπεύθυνος του Τμήματος Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Στην απόφασή της ν’ αναστείλει την ποινή φυλάκισης στον δρα Ηρακλή Παντελιδάκη, η δικαστής Δ. Κωνσταντίνου έλαβε σοβαρά υπόψη προς όφελος του κατηγορουμένου, εκτός των άλλων (λευκό ποινικό μητρώο, προσωπικές και οικογενειακές περιστάσεις κτλ), τις επιπτώσεις που είχε το τραγικό περιστατικό στην καριέρα του.

Όπως ανέφερε το δικαστήριο, μετά το συμβάν ο ίδιος τέθηκε σε διαθεσιμότητα και η σύμβαση εργασίας του δεν ανανεώθηκε, ενώ μετά την καταδικαστική απόφαση παρατηρήθηκε καθημερινή αποχώρηση ασθενών από το ιατρείο του.

Περαιτέρω, εκκρεμεί και πειθαρχική διαδικασία εναντίον του από τον Ιατρικό Σύλλογο. Λήφθηκε, επίσης, υπόψη ως μετριαστικός παράγοντας η εξωδικαστηριακή, όπως χαρακτηρίστηκε, τιμωρία του γιατρού και ο διασυρμός που δέχθηκε όλο αυτό το διάστημα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο καθώς και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ύβρεις, χλεύη και κατάρες…

Αναφέρθηκε, ακόμα, πως κατά τον επίδικο χρόνο ήταν μια άτυπη (κακή) πρακτική στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Νοσοκομείου Λάρνακας, όπως οι ακτινογραφίες που ζητούνταν από γιατρούς να μην γνωματεύονται από ακτινολόγους.

Θυμίζουμε, ότι ο μικρός Σταύρος είχε μεταφερθεί από τη μητέρα του στις Πρώτες Βοήθειες του Νοσοκομείου Λάρνακας μετά από ατύχημα που είχε στο σχολείο του παίζοντας καλαθόσφαιρα (κτύπημα στο κεφάλι). Υποβλήθηκε σε ακτινογραφία, αλλά ο δρα Παντελιδάκης, ο οποίος εξέτασε την ακτινογραφία, απέτυχε να αναγνωρίσει το κάταγμα που έφερε στο κεφάλι το θύμα, σύμφωνα πάντα με την καταδικαστική απόφαση.

Εξού κι έδωσε εξιτήριο στον 10χρονο. Λίγες ώρες αργότερα, όμως, ο άτυχος μαθητής μεταφέρθηκε εκ νέου στο νοσοκομείο με έντονους πόνους στο κεφάλι. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου υπέκυψε στο μοιραίο, κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.

Send this to a friend