Home ΛΑΡΝΑΚΑ Εικονική περιδιάβαση στα ναυάγια της Λάρνακας
Εικονική περιδιάβαση στα ναυάγια της Λάρνακας

Εικονική περιδιάβαση στα ναυάγια της Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μία καινούργια πρωτοποριακή μέθοδο θέτει σ’ εφαρμογή η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, με στόχο την προσέλκυση ειδικού τουρισμού.

Όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το ξακουστό ναυάγιο «Ζηνοβία», αλλά και τα υπόλοιπα σημαντικά σημεία καταδυτικού ενδιαφέροντος της επαρχίας Λάρνακας, πλέον θα μπορούν να το κάνουν μέσω μιας τρισδιάστατης εικονικής εμπειρίας κατάδυσης.

Όπως ανακοίνωσε η τοπική εταιρεία τουρισμού, τα πιο σημαντικά καταδυτικά σημεία ήδη έχουν χαρτογραφηθεί, προσφέροντας μία μοναδική ευκαιρία σε δύτες και όχι μόνο να περιηγηθούν στον βυθό της Λάρνακας.

Πρόκειται για ακόμη ένα πρωτοποριακό εργαλείο, που ετοίμασε η Εταιρεία Τουρισμού Λάρνακας (ΕΤΑΠ), με στόχο την προσέλκυση ειδικού τουρισμού, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Virtual Larnaka» (Εικονική Λάρνακα).

Υπενθυμίζουμε, ότι εδώ και καιρό στο πλαίσιο του υπό αναφορά προγράμματος διατίθενται εικονικές περιηγήσεις σε μουσεία της πόλης και της επαρχίας, πρόγραμμα το οποίο επεκτείνεται.

Οι τρισδιάστατες εικονικές καταδυτικές διαδρομές έγιναν πραγματικότητα έπειτα από συνεργασία με καταδυτικές σχολές και τα Κέντρα Αριστείας CMMI και Cyens, με τη στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού.

 

Ο «Τιτανικός της Μεσογείου»

—————————————–

Τα σημεία που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα είναι το ναυάγιο «Ζηνοβία», γνωστό και ως ο «Τιτανικός της Μεσογείου», το οποίο συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πέντε πιο σημαντικά καταδυτικά σημεία παγκοσμίως.

Περιλαμβάνονται, επίσης, το ναυάγιο «Ελπίδα» που βυθίστηκε το 2019 με σκοπό τη δημιουργία του πρώτου τεχνητού υφάλου της Λάρνακας, το ναυάγιο «LEF1» που επίσης βυθίστηκε το 2019, ο ύφαλος «Δώριδα» στη θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή της Ορόκλινης και ο ύφαλος «Σκοπιά», στην θαλάσσια περιοχή της Ξυλοφάγου.

Οι καταδυτικές διαδρομές πέραν των τρισδιάστατων απεικονίσεων, περιλαμβάνουν βίντεο από τα σημεία των ναυαγίων, λεπτομερή περιγραφή για το κάθε σημείο κατάδυσης, σημαντικές πληροφορίες όπως είναι η απόσταση από την στεριά, το επίπεδο κατάδυσης, η θερμοκρασία νερού και το βάθος, αλλά και πληροφορίες σχετικά με τα θαλάσσια είδη που μπορεί να συναντήσει κανείς στα σημεία αυτά.

Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια, οι τουριστικοί φορείς της Λάρνακας έχουν επενδύσει πολλά στην ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού, ο οποίος συγκαταλέγεται ανάμεσα στις προτεραιότητες των τοπικών αρχών, καθότι μόνο στο ναυάγιο «Ζηνοβία» υπολογίζεται ότι γίνονται πάνω από 60 χιλιάδες καταδύσεις το χρόνο, με πολλούς από τους τουρίστες να φτάνουν στην πόλη μόνο γι’ αυτό τον σκοπό.

 

 

 

 

Send this to a friend