Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Στην τελική ευθεία εισέρχεται σήμερα η δίκη του τέως Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομου, ο οποίος κατηγορείται για άσεμνη επίθεση εναντίον ανήλικης κοπέλας πριν από 41 χρόνια.

Η επόμενη δικάσιμος θεωρείται κομβική για την μετέπειτα εξέλιξη της υπόθεσης, καθότι είναι προγραμματισμένο να καταθέσει ο γιατρός που εξέτασε την 16χρονη, τότε, κοπέλα στο σπίτι της, αμέσως μετά την άσεμνη επίθεση που, όπως η ίδια κατήγγειλε, δέχθηκε από το τέως Κιτίου στο γραφείο του, τον Νοέμβριο του 1981.

Την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη κατέθεσαν στο δικαστήριο η μητέρα και η αδελφή της παραπονούμενης.

Οι καταθέσεις των δύο γυναικών ήταν πολύωρες, με στιγμές έντασης, κυρίως κατά τη διαδικασία της αντεξέτασης από τον δικηγόρο υπεράσπισης ο οποίος επιχείρησε να πλήξει την αξιοπιστία των μαρτύρων κατηγορίας.

 

Επιστολές άρχισαν να λαμβάνουν οι κάτοχοι τουρκοκυπριακών υποστατικών επί της παραλιακής οδού προκειμένου να εξασφαλιστούν οι συγκαταθέσεις τους εν’ όψει των βελτιωτικών έργων που προγραμματίζονται στις προσόψεις των κτηρίων κατά μήκος του δρόμου.

Οι  επιστολές στάλθηκαν από τον Κλάδο Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας και συνοδεύονται από ενημερωτικό υλικό, συμπεριλαμβανομένου και φωτογραφικού υλικού, που περιλαμβάνει ακριβή αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης και λεπτομερή ανάλυση των εργασιών που πρόκειται να γίνουν.

Το ολικό λίφτινγκ που θα επιχειρηθεί στην Πιαλέ Πασά εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ευρώ, κονδύλι το οποίο ο Δήμος Λάρνακας εξασφάλισε ήδη από ευρωπαϊκό ταμείο.

 

Τα εγκαίνια του εκδρομικού χώρου “Israel Park” στην ακριτική Κοινότητα Τρούλλων, τα οποία τέλεσε ο  Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής, στην παρουσία του Πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο, Όρεν Ανόλικ και της Προέδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου.

Η δημιουργία του εκδρομικού χώρου αποτελεί πρωτοβουλία της Πρεσβείας του Ισραήλ η οποία αγκαλιάστηκε από το Τμήμα Δασών και από το Υπουργείο Γεωργίας.

Το συγκεκριμένο πάρκο παρέχει διάφορες διευκολύνσεις στον επισκέπτη, μεταξύ των οποίων χώρους υγιεινής, στέγαστρο, πόσιμο νερό, τραπεζοκαθίσματα και ψησταριά, ενώ είναι προσβάσιμος και σε ΑμεΑ.

Η Πρεσβεία του Ισραήλ χρηματοδότησε το έργο με το ποσό των 35 χιλιάδων ευρώ, ενώ μέρος των εξόδων καλύφθηκε από το Τμήμα Δασών και την κοινότητα Τρούλλων.

 

Send this to a friend