Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Κομβική η κατάθεση του γιατρού… στην υπόθεση Κιτίου
Κομβική η κατάθεση του γιατρού… στην υπόθεση Κιτίου

Κομβική η κατάθεση του γιατρού… στην υπόθεση Κιτίου

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Στην τελική ευθεία εισέρχεται από την Πέμπτη (23/6) η δίκη του τέως Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομου, ο οποίος κατηγορείται ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για άσεμνη επίθεση εναντίον ανήλικης κοπέλας πριν από 41 χρόνια.

Η επόμενη δικάσιμος θεωρείται κομβική για την μετέπειτα εξέλιξη της υπόθεσης, καθότι είναι προγραμματισμένο να καταθέσει ο γιατρός που εξέτασε την 16χρονη, τότε, κοπέλα στο σπίτι της, αμέσως μετά την άσεμνη επίθεση που, όπως η ίδια κατήγγειλε, δέχθηκε από το τέως Κιτίου στο γραφείο του, τον Νοέμβριο του 1981.

Την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη κατέθεσαν στο δικαστήριο η μητέρα και η αδελφή της παραπονούμενης. Οι καταθέσεις των δύο γυναικών ήταν πολύωρες, με στιγμές έντασης, κυρίως κατά τη διαδικασία της αντεξέτασης από τον δικηγόρο υπεράσπισης Μιχάλη Πική, ο οποίος επιχείρησε να πλήξει την αξιοπιστία των μαρτύρων κατηγορίας. Μάλιστα, κατά την αντεξέταση της μητέρας της παραπονούμενης, η μάρτυρας ξέσπασε σε κλάματα…

Η μητέρα της 57χρονης, σήμερα, παραπονούμενης, επιβεβαίωσε όσα υποστήριξε σε προηγούμενη δικάσιμο η θυγατέρα της. Ότι, δηλαδή, μετά τον θάνατο του συζύγου της, η ανήλικη κόρη της απευθύνθηκε στην Μητρόπολη Κιτίου για να πάρει οικονομικό βοήθημα ως ορφανό παιδί. Η μάρτυρας μίλησε για την επιστροφή της κόρης της στο σπίτι αμέσως μετά την 5η συνάντηση που είχε με τον Μητροπολίτη. «Έκλαιγε σαν υστερική. Είπεν μου ότι ετσίππωσε πάνω της ο Δεσπότης», ανέφερε μεταξύ άλλων η μητέρα της παραπονούμενης, η οποία πρόσθεσε ότι κάλεσε γιατρό, ο οποίος χορήγησε στην 16χρονη ηρεμιστικά.

«Έχει πάνω Θεό και βλέπει», είπε σε άλλο σημείο της μαρτυρίας της η μητέρα της παραπονούμενης. Από την πλευρά της, η αδελφή της παραπονούμενης κατέθεσε στο δικαστήριο ότι μετά το περιστατικό, η

αδελφή της έκλαιγε συνέχεια και ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ανέφερε, ακόμα, ότι τότε αποφάσισε με τον αρραβωνιαστικό της να στήσουν παγίδα στον Μητροπολίτη Κιτίου και να τον ηχογραφήσουν. «Ένεκα του ότι οι φωνές μας έμοιαζαν με την αδερφή μου, πήρα δύο φορές τηλέφωνο τον Μητροπολίτη. Μου έλεγε να μην φοβάμαι κι εάν μείνω μαζί του, θα περνώ ωραία.

Αντιλήφθηκα ότι κατά τη συνομιλία μας ο Μητροπολίτης αυτοϊκανοποιείτο, επειδή αναστέναζε», σημείωσε στην κατάθεσή της η αδελφή της παραπονούμενης… Η μάρτυρας είπε, ακόμα, ότι δεν γνωρίζει πού βρίσκονται σήμερα αυτές οι κασέτες, διότι τις είχε ο αρραβωνιαστικός της με τον οποίο χώρισε και στη συνέχεια απεβίωσε.

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι ζήτησε και νομική συμβουλή από γνωστό δικηγόρο, ο οποίος όμως τους απέτρεψε από το να καταγγείλουν την υπόθεση στην Αστυνομία, λέγοντάς τους ότι το μόνο που θα κατάφερναν ήταν να βγει το όνομα της μικρής…

 

 

 

Send this to a friend