Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Εγκαινιάστηκε στη Λάρνακα το Αθλητικό Κέντρο Ακαδημιών ΑΕΚ «Νικόλας Θεοδότου»
Εγκαινιάστηκε στη Λάρνακα το Αθλητικό Κέντρο Ακαδημιών ΑΕΚ «Νικόλας Θεοδότου»

Εγκαινιάστηκε στη Λάρνακα το Αθλητικό Κέντρο Ακαδημιών ΑΕΚ «Νικόλας Θεοδότου»

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σε μια συγκινητική εκδήλωση που έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης (15/6), στην παρουσία του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη κι άλλων επισήμων, έγινε η τελετή εγκαινίων και ονοματοδοσίας του Αθλητικού Κέντρου Ακαδημίας ΑΕΚ Λάρνακας σε «Αθλητικό Κέντρο Νικόλα Θεοδότου», εις μνήμη του 14χρονου ποδοσφαιριστή των ακαδημιών της ομάδας Νικόλα Θεοδότου, ο οποίος έφυγε πρόωρα και άδικα από τη ζωή πριν από περίπου δύο χρόνια. Ένα τραγικό γεγονός που συγκλόνισε το παγκύπριο.

Όλη η Λάρνακα παρευρέθηκε στην τελετή ονοματοδοσίας του αθλητικού κέντρου, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Μακένζι.

Συγκλονιστική ήταν η ομιλία του πατέρα του Νικόλα, Γιώργου Θεοδότου, ο οποίος υπήρξε ένας από τους καλύτερους, σε ποιότητα και ήθος, ποδοσφαιριστές των δεκαετιών 1990-2000, με σπουδαία καριέρα στην ΑΕΚ, την Ομόνοια και στην Εθνική Κύπρου.

Φανερά συγκινημένος, ανέφερε ότι η απόφαση της ΑΕΚ να δώσει το όνομα του Νικόλα στο προπονητικό κέντρο της Ακαδημίας της, δείχνει με τον πιο εμφαντικό τρόπο ότι η ΑΕΚ είναι κάτι περισσότερο από μια ομάδα, είναι μια οικογένεια. «Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας.

Ο Νικόλας θα είναι πλέον μέρος της καθημερινότητας όλων των νεαρών ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ που έχουν όνειρο να αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα. Το όνειρο που είχε κι ο ίδιος, αλλά δεν πρόλαβε να το πραγματοποιήσει.

Ο Νικόλας μάς δίδαξε πώς πρέπει να αγωνίζεται ο άνθρωπος όποιες δυσκολίες και αν παρουσιαστούν στον δρόμο του, χωρίς να λυγίσει ποτέ, χωρίς να παραπονεθεί σε καμία στιγμή της δοκιμασίας του. Μας δίδαξε ότι ο μεγαλύτερος νικητής είναι εκείνος που αν και γνωρίζει ότι οι πιθανότητες είναι εναντίον του, ποτέ δεν τα βάζει κάτω. Ούτε επιτρέπει στους υπόλοιπους να τα βάλουν κάτω. Αυτός ήταν ο Νικόλας μας», είπε μεταξύ άλλων ο Γ. Θεοδότου, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκόμενους.

Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, αφού συνεχάρη την διοίκηση του σωματείου για την πρωτοβουλία της ονοματοδοσίας του κέντρου, τιμώντας τη μνήμη του Νικόλα Θεοδότου, σημείωσε ότι η απόφαση αυτή αποτελεί αναγνώριση όχι μόνο του ταλέντου του ως ποδοσφαιριστή, αλλά και του ήθους, της ευγένειας, της συνέπειας, της υπομονής και της επιμονής του νεαρού Νικόλα.

Ο Ν. Αναστασιάδης υποσχέθηκε οικονομική στήριξη προς την ΑΕΚ για τα ιδιόκτητα γήπεδα σάλας, που θα δημιουργηθούν σε τεμάχιο γης, που εφάπτεται του υφιστάμενου αθλητικού κέντρου, γη που εκμισθώθηκε μέσω του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.

«Στο μέτρο των οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους και λαμβάνοντας υπόψη τις κρίσιμες ώρες που η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει, θα είμαστε στο πλευρό σας», ανέφερε.

Send this to a friend