Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Εκδήλωση με θέμα «Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Θάλασσα στην Κύπρο»  πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στην μαρίνα Λάρνακας, με τη συμμετοχή του κοινού και ιδιαίτερα παιδιών και νέων.

Η εκδήλωση έλαβε τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ήταν υπό την αιγίδα του Yφυπουργείου Ναυτιλίας. Κατά τη διάρκεια της πενθήμερης εκδήλωσης στην Λάρνακα υλοποιήθηκαν διαδραστικά εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά εργαστήρια και παιχνίδια με θέμα τη θάλασσα και το θαλάσσιο περιβάλλον, αθλητικές θαλάσσιες δραστηριότητες, επιδείξεις καινοτόμων θαλάσσιων τεχνολογιών, περιβαλλοντικές δράσεις όπως καθαρισμός της περιοχής της Αλυκής, και καθαρισμός του βυθού στην περιοχή του ψαρολίμανου και του ναυαγίου του πλοίου «Αλεξάνδρεια».

Όλες αυτές οι δράσεις είχαν ως στόχο να ενημερώσουν και να εκπαιδεύσουν με δημιουργικό τρόπο το ευρύτερο κοινό σχετικά με τη σημασία της θάλασσας και να φέρουν μικρούς και μεγάλους πιο κοντά σε αυτήν.

 

Σε μια συγκινητική εκδήλωση στην παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη κι άλλων επισήμων, έγινε η τελετή εγκαινίων και ονοματοδοσίας του Αθλητικού Κέντρου Ακαδημίας ΑΕΚ Λάρνακας σε «Αθλητικό Κέντρο Νικόλα Θεοδότου», εις μνήμη του 14χρονου ποδοσφαιριστή των ακαδημιών της ομάδας Νικόλα Θεοδότου, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή πριν από περίπου δύο χρόνια.

Όλη σχεδόν η Λάρνακα παρευρέθηκε στην εκδήλωση του αθλητικού κέντρου, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Μακένζι.

Συγκλονιστική ήταν η ομιλία του πατέρα του Νικόλα, Γιώργου Θεοδότου, ο οποίος υπήρξε ένας από τους καλύτερους, σε ποιότητα και ήθος, ποδοσφαιριστές με σπουδαία καριέρα στην ΑΕΚ, την Ομόνοια και την Εθνική Κύπρου.

 

Ο Δήμος Αθηένου, το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο και το Πανεπιστημιακό, Πολυκλαδικό πρόγραμμα Αθηένου, στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών Ημερών Αρχαιολογίας, διοργανώνουν την Κυριακή την εκδήλωση «Ραντεβού στον αρχαιολογικό χώρο Μάλλουρα στην Αθηένου!».

Η δράση θα ξεκινήσει στις 6:00 μ.μ. με ποδηλατική διαδρομή, με σημείο αφετηρίας το Γυμνάσιο Αθηένου. Οι ποδηλατιστές θα παρευρεθούν στον αρχαιολογικό χώρο Μάλλουρα, όπου ο Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς, θα χαιρετίσει την εκδήλωση, ενώ ο Διευθυντής του προγράμματος  Αρχαιολόγος Δρ. Μιχάλης Τουμάζου, θα παρουσιάσει τις έρευνες και ανασκαφές στον χώρο από το πρόγραμμα που διευθύνει.

Τον συντονισμό του προγράμματος όλων των εκδηλώσεων των Ευρωπαϊκών Ημερών Αρχαιολογίας έχει αναλάβει η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO.

 

 

 

Send this to a friend