Home ΛΑΡΝΑΚΑ Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το Πάρκο «Μεσόγειος» στη Λάρνακα
Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το Πάρκο «Μεσόγειος» στη Λάρνακα

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το Πάρκο «Μεσόγειος» στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Εντυπωσιακά είναι τα σχέδια του Πάρκου Καλλιτεχνών «Μεσόγειος», το οποίο προγραμματίζεται στην παραλιακή τουρκοκυπριακή συνοικία της Λάρνακας.

Ο δήμος της πόλης έχει προκηρύξει τον διαγωνισμό για την εξεύρεση αναδόχου – εργολάβου για την κατασκευή του πάρκου, το οποίο θα βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από την υφιστάμενη Γειτονιά Καλλιτεχνών.

Το πάρκο που θα δημιουργηθεί θα συνδέεται με την παραλιακή οδό Πιαλέ Πασά και θα εφάπτεται του νέου δημοτικού χώρου στάθμευσης που έχει δημιουργηθεί στο χώρο του πρώην τουρκοκυπριακού σινεμά.

Το έργο αφορά την εξυγίανση κι ευπρεπισμό τουρκοκυπριακών τεμαχίων, τα οποία έχουν εκμισθωθεί στο Δήμο Λάρνακας για τη δημιουργία ανοικτού πλατειακού χώρου με πλακόστρωση, φύτευση, φωτισμό και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού.

Στον υπό διαμόρφωση χώρο οι καλλιτέχνες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν και να χωροθετούν εικαστικά έργα εξωτερικού χώρου, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται και διάφορες εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Η κατασκευή του Πάρκου Καλλιτεχνών «Μεσόγειος» δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2023.

Η μελέτη του έργου έγινε από την εταιρεία A. F. Modinos and SA Vrahimis Architects and Engineers. Το κόστος εκτιμάται ότι θ’ ανέλθει στις 600 χιλιάδες ευρώ συν ΦΠΑ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν τα έγγραφα του διαγωνισμού, χωρίς καμία χρέωση, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος σύναψης δημοσίων συμβάσεων www.eprocurement.gov.cy.

Οι προσφορές θα πρέπει να υποβληθούν σύμφωνα με τα έγγραφα του διαγωνισμού μέχρι την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022 και ώρα 12.30 μ.μ. μέσω του Ηλεκτρονικού Συστήματος Σύναψης Δημοσίων Συμβάσεων.

Για οποιασδήποτε πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Προσφορών του Δήμου Λάρνακας στο τηλ. 24816574.

 

Σημείο αναφοράς

————————-

Με την υφιστάμενη γειτονιά των καλλιτεχνών, το Πάρκο «Μεσόγειος» που προγραμματίζεται να γίνει προσεχώς, αλλά και τα σχέδια που υπάρχουν για επιδιόρθωση των προσόψεων όλων των υποστατικών επί της παραλιακής οδού Πιαλέ Πασά, ο Δήμος Λάρνακας, σε συνεργασία με την τοπική εταιρεία τουρισμού, επιδιώκει να δημιουργήσει ένα «καινούργιο» σημείο αναφοράς στην πόλη, το οποίο θα προσελκύει ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

Παράλληλα, τα υπό αναφορά έργα αναμένεται να βελτιώσουν σε μεγάλο βαθμό την εικόνα της παραλιακής (παραμελημένης τα προηγούμενα χρόνια) τουρκοκυπριακής συνοικίας της Λάρνακας, η οποία συνορεύει με μία από τις πιο ραγδαία αναπτυσσόμενες, τουριστικά και οικιστικά, περιοχές της Κύπρου, την περιοχή Μακένζι.

 

 

 

Send this to a friend