Home ΛΑΡΝΑΚΑ Καμία προσφορά δεν υποβλήθηκε για τις ξύλινες αποβάθρες στην ακτή Μακένζι στη Λάρνακα
Καμία προσφορά δεν υποβλήθηκε για τις ξύλινες αποβάθρες στην ακτή Μακένζι στη Λάρνακα

Καμία προσφορά δεν υποβλήθηκε για τις ξύλινες αποβάθρες στην ακτή Μακένζι στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Κανένα ενδιαφέρον δεν υπήρξε, προς έκπληξη και απογοήτευση των δημοτικών αρχών της Λάρνακας, στις προσφορές που προκηρύχθηκαν σε σχέση με την κατασκευή των μικρών ξύλινων αποβαθρών, οι οποίες προγραμματίζονται κατά μήκος της ακτής Μακένζι, μπροστά από τη λεωφόρο Τάσου Μητσόπουλου.

Οι καινούργιες αποβάθρες προορίζονται για αντικατάσταση των υφιστάμενων ακαλαίσθητων κάθετων κυματοθραυστών που είναι κατασκευασμένοι από μπετόν.

Ενώ οι προσφορές για το έργο αυτό προκηρύχθηκαν από το Δήμο Λάρνακας πριν από περίπου ένα εξάμηνο, εντούτοις καμία κατασκευαστική εταιρεία δεν έχει υποβάλει προσφορά για την κατασκευή των αποβαθρών. Γεγονός που έχει πάρει αρκετά πίσω το υπό αναφορά έργο.

Εξηγώντας την απρόσμενη και αρνητική αυτή εξέλιξη, ο δήμαρχος της πόλης Ανδρέας Βύρας ανέφερε ότι προφανώς οι εταιρείες να επηρεάστηκαν αρνητικά από την κατακόρυφη αύξηση των τιμών στα διάφορα υλικά που απαιτούνται για την κατασκευή του έργου και κυρίως στην αύξηση της τιμής του σιδήρου.

Ως εκ τούτου, ο δήμος της πόλης αποτάθηκε σε ειδικό για έργα στη θάλασσα για σκοπούς επαναξιολόγησης κι επανακοστολόγησης του έργου, ενώ παράλληλα έγιναν και κάποιες αλλαγές-διορθώσεις στα κατασκευαστικά σχέδια.

«Πλέον, είμαστε στο τελικό στάδιο ετοιμασίας των νέων ορών για την προκήρυξη των προσφορών και υπολογίζουμε ότι θα βγούμε εκ νέου σε προσφορές, καλώς εχόντων των πραγμάτων, εντός του καλοκαιριού.

Στόχος μας είναι να κατασκευάζεται τουλάχιστον μία αποβάθρα κάθε χρόνο. Μακροπρόθεσμα, προγραμματίζονται εφτά παρόμοιες αποβάθρες στην ακτή Μακένζι», σημείωσε ο Ανδρέας Βύρας. Να σημειωθεί, ότι αρχικά το κόστος για κάθε αποβάθρα είχε υπολογιστεί γύρω στις 70-80 χιλιάδες ευρώ.

Όμορφο έργο

——————–

Οι ξύλινες αποβάθρες, εφόσον κατασκευαστούν, θα προσδώσουν μια νέα και πιο όμορφη όψη στην πολυσύχναστη παραλία, η οποία επεκτείνεται από τη λεωφόρο Τάσου Μητσόπουλου, μπροστά από τα ξενοδοχεία, μέχρι την ακτή Μακένζι, έναντι των κέντρων αναψυχής.

Οι τοπικές αρχές εκτιμούν πως πρόκειται για ένα έργο που θα εξωραΐσει σε σημαντικό βαθμό την εικόνα της παραλιακής περιοχής, αφού οι υφιστάμενοι κάθετοι κυματοθραύστες που είναι κατασκευασμένοι με μπετόν μόνο αλγεινή εντύπωση προκαλούν στους χιλιάδες λουόμενους.

Για την κατασκευή των νέων αποβαθρών θα χρησιμοποιηθεί ξύλο ανθεκτικό στο θαλάσσιο περιβάλλον, το δάπεδο θα στερεωθεί με ειδικούς μεταλλικούς πασσάλους, ενώ στα σχέδια περιλαμβάνεται και η τοποθέτηση ενός παγκακιού και φωτισμού από LED Strips κατά μήκος των κουπαστών.

Οι ξύλινες αποβάθρες δεν θα χρησιμοποιούνται για πρόσδεση σκαφών αναψυχής παρά μόνο για το κοινό. Οι επτά αποβάθρες θα κατασκευαστούν στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας

 

Send this to a friend