Home ΛΑΡΝΑΚΑ Το καλοκαίρι οι προσφορές για τις προσόψεις στην Πιαλέ Πασά στη Λάρνακα
Το καλοκαίρι οι προσφορές για τις προσόψεις στην Πιαλέ Πασά στη Λάρνακα

Το καλοκαίρι οι προσφορές για τις προσόψεις στην Πιαλέ Πασά στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Εντός καλοκαιριού εκτιμούν στο Δήμο Λάρνακας ότι θα προκηρυχθεί το έργο βελτίωσης των προσόψεων επί της παραλιακής οδού Πιαλέ Πασά, στην τουρκοκυπριακή συνοικία της πόλης.

Πρόκειται για έργο που υπολογίζεται να κοστίσει γύρω στο ένα εκατομμύριο ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί με κονδύλι από την Ε.Ε.

Όπως δήλωσε στο LarnakaOnline ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας, ετοιμάζονται οι όροι και τα έγγραφα των προσφορών, τα οποία θα αποσταλούν στο Υπουργείο Εσωτερικών για έγκριση, ώστε να εξασφαλιστεί το κατάλληλο πιστοποιητικό. Ακολούθως θα διαβιβαστούν στο Γενικό Λογιστήριο για τελική έγκριση.

Ο κ.Βύρας εξέφρασε την άποψη ότι μέχρι το καλοκαίρι ο δήμος θα είναι σε θέση να προκηρύξει το έργο για κατασκευαστικά έργα.

Το έργο ανάπλασης και βελτίωσης της Π. Πασά δεν αφορά μόνο το βάψιμο των προσόψεων, αλλά και την αποκατάσταση υποστατικών, εκεί και όπου χρειάζεται, με επιπρόσθετες επεμβάσεις.

Προβλέπεται, ακόμα, αποκατάσταση των κεντρικών εισόδων και των παραθύρων των κατοικιών και υποστατικών. Δηλαδή, θα γίνει μία ολοκληρωμένη ανάπλαση και όχι μερική, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.

Όσον αφορά το κόστος, ο κ.Βύρας είπε ότι έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από την Ε.Ε. Στο πλαίσιο των βελτιωτικών έργων που θα γίνουν, θα χρησιμοποιηθούν έντονα χρώματα για την αλλαγή της ταυτότητας των κατοικιών και των υποστατικών, χρώματα που έχουν ιστορικές αναφορές και ταιριάζουν περισσότερο στη Λάρνακα. Ήδη ομάδα ειδικών-καλλιτεχνών έχει καταλήξει στα χρώματα που θα χρησιμοποιηθούν.

Η ομάδα αυτή αποτελείται από τους Εύρο Ευρυβιάδη, Κυριάκο Τσαγγαρίδη, Σπύρο Αγαθού, Ιωσήφ Χατζηκυριάκο, με τη συμβολή ομάδας από την εταιρεία Studio Bagno και του Στέφανου Τόμπσον.

Άλλα τρία έργα

———————

Μιλώντας στην εφημερίδα μας ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας είπε, επίσης, ότι οι προσφορές για την τοποθέτηση νέου πλακόστρωτου στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, από την πλευρά των κέντρων και των ξενοδοχείων, θα προκηρυχθούν την 1η Ιουνίου, για το πάρκο Σαλίνα οι διαδικασίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο και η προκήρυξη του έργου θα γίνει σε περίπου δύο εβδομάδες, ενώ για το πάρκο Μεσόγειος, παρά τη Γειτονιά Καλλιτεχνών (τουρκοκυπριακή συνοικία), οι προσφορές αναμένεται να προκηρυχθούν εντός 10-15 ημερών.

Send this to a friend