Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Σε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση οφείλεται ο θάνατος του Βαρνάβα Γεωργίου, 40 ετών από την Αραδίππου, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τη Δευτέρα.

Τη νεκροτομή διενήργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέτα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, ενώ παρέστη και ιδιώτης ιατροδικαστής εκ μέρους της οικογένειας του Γεωργίου.

 

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν στη Λάρνακα το Κυπριακό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Στόχος του Μνημονίου είναι οι συμπράξεις στους τομείς της ναυτιλιακής και θαλάσσιας έρευνας, τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτομίας. Η διμερής συνεργασία θα υλοποιηθεί με ανταλλαγή πληροφοριών, δεδομένων, γνώσεων και καλών πρακτικών, καθώς και με την από κοινού συμμετοχή σε ερευνητικά σχήματα και προγράμματα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ερευνητική συνεργασία έχει ήδη ξεκινήσει και, επιπλέον, ότι από φέτος το Κυπριακό Ινστιτούτο φιλοξενεί φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για την πρακτική τους άσκηση.

Σε χαιρετισμό του ο Καθηγητής Ανδρέας Μπουντουβής, Πρύτανης του Μετσόβειου Πολυτεχνείου αναφέρθηκε «στις ευοίωνες προοπτικές για συνεργασία και αμοιβαίως επωφελείς δραστηριότητες αναγνωρίζοντας τον δυναμισμό που χαρακτηρίζει το Ινστιτούτο» και έκανε μια σύντομη αναδρομή για την συμβολή του Πολυτεχνείου στην ακαδημαϊκή έρευνα και εκπαίδευση.

Τέλος στο δικό του χαιρετισμό ο Ανδρέας Βύρας, Δήμαρχος Λάρνακας και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου ανέφερε ότι «το Μνημόνιο είναι η βάση για τη δημιουργία μιας ισχυρής σχέσης μεταξύ των δύο Οργανισμών και βοηθά στο όραμα της Λάρνακας καθότι το θέμα της Γαλάζιας Ανάπτυξης είναι καίριο για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας.

 

 

Send this to a friend