Home ΛΑΡΝΑΚΑ Νέα δρομολόγια και νέους προορισμούς ανακοίνωσε η Hermes
Νέα δρομολόγια και νέους προορισμούς ανακοίνωσε η Hermes

Νέα δρομολόγια και νέους προορισμούς ανακοίνωσε η Hermes

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Το νέο καλοκαιρινό πτητικό πρόγραμμα από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, το οποίο σηματοδοτεί την επιστροφή σε πολλές και διαφορετικές συνδέσεις από και προς την Κύπρο, παρουσίασε η Hermes Airports.

Με βάση τον υφιστάμενο προγραμματισμό, η καλοκαιρινή περίοδος δείχνει θετικά σημάδια με τις αερογραμμές να προγραμματίζουν ένα σημαντικό αριθμό πτήσεων. Ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας αναφέρει ότι το φετινό καλοκαίρι 50 αερογραμμές θα πραγματοποιούν πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια του νησιού μας με 140 δρομολόγια, συμπεριλαμβανομένων και πέντε νέων, από 95 προορισμούς σε 38 χώρες.

Περαιτέρω, σημειώνεται πως η επιβατική κίνηση τον φετινό Απρίλιο κατέγραψε σημαντική βελτίωση φτάνοντας το 85% του αντίστοιχου μήνα του 2019.

Συνολικά, για την περίοδο από 1η Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου 2022, από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, παρά τις απώλειες από την Ρωσία και την Ουκρανία, ταξίδεψαν συνολικά  1.587.337 επιβάτες, με το μεγαλύτερο μερίδιο επιβατικής κίνησης του Απριλίου να προέρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο, την  Ελλάδα, τη Γερμανία, το Ισραήλ, την Πολωνία, την Αυστρία και την Ιταλία.

 

Τα νέα δρομολόγια 

Επίσης, η Hermes ενημερώνει ότι νέοι προορισμοί όπως η Πίζα (με Ryanair), το Σάλτσμπουργκ (με Eurowings), η Βέρνη (με Helvetic), η Νυρεμβέργη (με Correndon) και η Τζέντα (Cyprus Airways) εντάσσονται στο πρόγραμμα πτήσεων προς και από τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Εκτός από τα πέντε δρομολόγια που ξεκινούν, άλλα οκτώ επανέρχονται μετά από δύο χρόνια.

Τα δρομολόγια αυτά συμπεριλαμβάνουν πτήσεις από Ηνωμένο Βασίλειο, Νόργουιτς (TUI) και Μπέλφαστ (Jet2) προς Πάφο, από Δανία, Άλμπορκ (Jet time) προς Λάρνακα, από Νορβηγία, Τρόντχαϊμ και Σταβάνγκερ (SunClass) προς Λάρνακα και πτήσεις από Σουηδία, Νόρσεπινγκ (Jet time), Ορέμπρο και Βέξιε Κρόνομπεργκ (Sunclass), όλα προς Λάρνακα.

 

Νέες πτήσεις

Επιπρόσθετα, η EasyJet πρόσθεσε νέο δρομολόγιο από το Παρίσι και το Charles De Gaulle στη Λάρνακα με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις.

Η Wizzair πετά από το Γκάτγουικ στη Λάρνακα με 10 πτήσεις την εβδομάδα, ενώ παράλληλα προσθέτει και το δρομολόγιο Λάρνακα-Κάρντιφ με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις.

Η ίδια εταιρεία ξεκινά και το δρομολόγιο Λάρνακα-Γερεβάν με δύο πτήσεις κάθε βδομάδα. Η Eurowings ξεκινά πτήσεις από την Πράγα με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις στη Λάρνακα, ενώ παράλληλα δυο πτήσεις την εβδομάδα, θα πραγματοποιούνται από Στοκχόλμη και Αρλάντα στη Λάρνακα.

Εξάλλου, η Jet2 προσθέτει δύο πτήσεις την βδομάδα από το Μπρίστολ από Λάρνακα και Πάφο. Η Ryanair αρχίζει πτήσεις από Νιούκαστλ προς Πάφο με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις.

Η Cyprus Airways προσθέτει το δρομολόγιο Λάρνακα-Κάϊρο, η Correndon παρουσιάζει το δρομολόγιο Λάρνακα- Ντίσελντορφ και η ΤUS Airways το δρομολόγιο Λάρνακα-Παρίσι.

 

 

Send this to a friend