Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Γιατί οι νέοι είναι αυτοί που θα οικοδομήσουν ένα καλύτερο μέλλον! – Αυτό ήταν το μήνυμα του Φεστιβάλ Νεολαίας Λάρνακας (φώτο)
Γιατί οι νέοι είναι αυτοί που θα οικοδομήσουν ένα καλύτερο μέλλον! – Αυτό ήταν το μήνυμα του Φεστιβάλ Νεολαίας Λάρνακας (φώτο)

Γιατί οι νέοι είναι αυτοί που θα οικοδομήσουν ένα καλύτερο μέλλον! – Αυτό ήταν το μήνυμα του Φεστιβάλ Νεολαίας Λάρνακας (φώτο)

Το Κέντρο Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Δήμου Λάρνακας, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στην Πλατεία Ευρώπης, το Φεστιβάλ Νεολαίας Λάρνακας. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο.

Το 2022 καθορίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας με στόχο να αναδείξει τη σημασία της ευρωπαϊκής νεολαίας για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος — πιο πράσινου, πιο περιεκτικού και ψηφιακού.

Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε από τον Έντιμο Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα και τον Αξιότιμο Πρέσβη της Σουηδικής Πρεσβείας στην Κύπρο κ. Anders Hagelberg, όπου εγκαινίασαν την έκθεση της σουηδικής πρεσβείας Re:Waste exhibition’.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα, για τις δυνατότητες ενίσχυσης των δεξιοτήτων τους, για εξεύρεση μιας καλύτερης εργασίας, για συγχρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα και πολλά άλλα.

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος το Ίδρυμα Διά Βίου Μάθησης με το πρόγραμμα ERASMUS+, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας, ο Οργανισμός Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων, το Nomoplatform, η Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με τα Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ), το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, η Επαρχιακή Εφορεία Προσκόπων, ο οργανισμός Sistema Cyprus, το Cyprus Marine and Maritime Institute, το Καραϊσκάκιο Ίδρυμα όπου πραγματοποιούσε διαδικασία δειγματοληψίας, οι Πρεσβείες της Σουηδίας, της Τσεχίας, της Γερμανίας, της Πολωνίας και της Φινλανδίας, τα σχολεία Πρεσβευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  (Περιφερειακό Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκάρων, Λύκειο Αραδίππου «Τάσος Μητσόπουλος», Λύκειο Αγίου Γεωργίου) και ο μη κυβερνητικός οργανισμός CARDET.

Ο Δήμος Λάρνακας ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες για την εξαίρετη παρουσία και συνεργασία τους στο Φεστιβάλ Νεολαίας.

 

 

 

 

 

 

Send this to a friend