Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αρχίζουν από το Λιμάνι Λάρνακας τα δρομολόγια κρουαζιερόπλοιων από Χάιφα
Αρχίζουν από το Λιμάνι Λάρνακας τα δρομολόγια κρουαζιερόπλοιων από Χάιφα

Αρχίζουν από το Λιμάνι Λάρνακας τα δρομολόγια κρουαζιερόπλοιων από Χάιφα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ένας από τους βασικούς στόχους της διαχειρίστριας εταιρείας Kition Ocean Holdings, η οποία από την 1η περασμένου Απριλίου έχει αναλάβει κι επίσημα την διαχείριση του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας στο πλαίσιο του μεγαλεπήβολου έργου της ενιαίας ανάπτυξης, γίνεται πραγματικότητα.

Το λιμάνι της πόλης παίρνει χαρακτήρα «τουριστικού λιμανιού», αφού σύντομα αναμένεται η άφιξη των πρώτων κρουαζιερόπλοιων στη βάση νέων συμφωνιών στις οποίες προχωρεί ο επενδυτής.

Την Δευτέρα (9/5) αφίχθη στο λιμάνι Λάρνακας το κρουαζιερόπλοιο Seabourn Sojourn, χωρητικότητας περίπου 4.000 χιλιάδων επιβατών, που ανήκει στην εταιρεία Carnival Cruises.

Η άφιξη του συγκεκριμένου κρουαζιερόπλοιου εντάσσεται στα πλαίσια της νέας προσπάθειας που καταβάλλει και των επαφών που έχει η Kition Ocean Holdings με διάφορες εταιρείες, προκειμένου να πετύχει συμφωνίες που θ’ αφορούν την αγκυροβόληση μεγάλων κρουαζιερόπλοιων, νέας γενιάς, στο λιμάνι Λάρνακας.

Η άφιξη του Seabourn Sojourn αποτελεί κι ένα είδους δοκιμαστικού τεστ για το λιμάνι Λάρνακας, κατά πόσο μπορεί, με τις υφιστάμενες δομές που διαθέτει, να δεχτεί κρουαζιερόπλοια νέας γενιάς.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας έκανε αναφορά για «ευχάριστη έκπληξη στο λιμάνι της πόλης», εξαγγέλλοντας ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν να καταφθάνουν στο λιμάνι τα πρώτα κρουαζιερόπλοια βάση των νέων συμφωνιών της διαχειρίστριας εταιρείας Kition Ocean Holdings Ltd. Θυμίζουμε, ότι στα μελλοντικά σχέδια της Kition Ocean Holdings είναι η επέκταση κι εκβάθυνση του λιμανιού Λάρνακας, ούτως ώστε να έχει την δυνατότητα να φιλοξενεί μεγάλα κρουαζιερόπλοια, καθώς και η ανέγερση νέας, σύγχρονης αίθουσας επιβατών.

Έρχονται οι Ισραηλινοί

——————————— 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας μας από την ερχόμενη Παρασκευή, 13 Μαῒου, ξεκινούν τα δρομολόγια κρουαζιερόπλοιων από τη Χάιφα στη Λάρνακα.

Το συγκεκριμένο δρομολόγιο είχε ανασταλεί τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της πανδημίας, αλλά από φέτος επαναρχίζει η άφιξη κρουαζιερόπλοιων από το Ισραήλ σε εβδομαδιαία βάση.

Κάποια από τα κρουαζιερόπλοια που θα καταφθάνουν στη Λάρνακα θα διανυκτερεύουν στο λιμάνι της πόλης, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους επιβάτες τους να ξεναγηθούν σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος στην πόλη και την επαρχία της Λάρνακας.

Τα δρομολόγια κρουαζιερόπλοιων από Χάιφα σε Λάρνακα θα συνεχιστούν μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Μάλιστα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της διαχειρίστριας εταιρείας Kition Ocean Holdings, του Δήμου Λάρνακας και της τοπικής εταιρείας τουριστικής ανάπτυξης, προκειμένου να συζητηθούν οι λεπτομέρειες γύρω από τις συμφωνίες που επίκεινται μ’ εταιρείες κρουαζιερόπλοιων.

Τα προηγούμενα χρόνια η άφιξη κρουαζιερόπλοιων από το Ισραήλ επί εβδομαδιαίας βάσης, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αποτελούσε τονωτική ένεση για τον τουρισμό της Λάρνακας και ειδικότερα για τις επιχειρήσεις του παραλιακού μετώπου και του εμπορικού κέντρου.

Send this to a friend