Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Ξανά στο εδώλιο ο τέως Κιτίου, αυτή τη φορά για άσεμνη επίθεση
Ξανά στο εδώλιο ο τέως Κιτίου, αυτή τη φορά για άσεμνη επίθεση

Ξανά στο εδώλιο ο τέως Κιτίου, αυτή τη φορά για άσεμνη επίθεση

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μετά την αθώωσή του από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας, τον περασμένο Οκτώβριο, σε υπόθεση βιασμού (το κατ’ ισχυρισμό αδίκημα είχε γίνει πριν δέκα χρόνια), ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος βρέθηκε εκ νέου στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αυτή τη φορά ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, αντιμετωπίζοντας κατηγορία άσεμνης επίθεσης, αδίκημα που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, συνέβη πριν από 41 χρόνια…

Κατά τον επίδικο χρόνο η παραπονούμενη ήταν ανήλικη. Χθες (9/5) ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης, καθότι σε προηγούμενη δικάσιμο ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου είχε αρνηθεί ενοχή στην κατηγορία που αντιμετωπίζει. Πρώτος μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε ο εξεταστής της υπόθεσης, ο οποίος αναφέρθηκε στις διαδικασίες που ακολούθησε η Αστυνομία, προκειμένου να καταχωρισθεί στο δικαστήριο η συγκεκριμένη υπόθεση.

Αντεξετάζοντας τον μάρτυρα, ο συνήγορος υπεράσπισης Μιχάλης Πικής έκανε λόγο για πλημμελή διερεύνηση της υπόθεσης από πλευράς Αστυνομίας, προσθέτοντας πως ο πελάτης του επιφυλάσσει το δικαίωμά του να θέσει θέμα παραβίασης του δικαιώματος να έχει δίκαιη δίκη εντός εύλογου χρόνου.

Όπως εξήγησε ο κ.Πικής, έχουν περάσει 41 χρόνια από την ημέρα διάπραξης του κατ’ ισχυρισμό αδικήματος, γι’ αυτό και το υπό αναφορά αίτημα θα υποβληθεί στο κατάλληλο στάδιο, όταν το δικαστήριο θα έχει ενώπιον του το αναγκαίο υπόβαθρο γεγονότων.

Ο δικηγόρος υπέδειξε, ακόμα, πως σημαντικοί μάρτυρες στην υπόθεση αυτή έχουν αποβιώσει και ως εκ τούτου έχει απολεσθεί σημαντική μαρτυρία.

Η συνέχιση της ακροαματικής διαδικασίας ορίστηκε στις 23 και 30 Μαῒου, οπόταν θ’ ακουστεί η μαρτυρία της παραπονούμενης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, η άσεμνη επίθεση έγινε τον Νοέμβριο του 1981, στο γραφείο του Μητροπολίτη Χρυσόστομου, στην Ιερά Μητρόπολη Κιτίου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Μητροπολίτης της επιτέθηκε άσεμνα κι επιχείρησε να την φιλήσει στο στόμα. Η παραπονούμενη ήταν τότε 16 χρόνων.

Send this to a friend