Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ Η συγκλονιστική ιστορία του Άγγελου:«Έφευγα..-Το θαύμα με τις αναλύσεις..»
Η συγκλονιστική ιστορία του Άγγελου:«Έφευγα..-Το θαύμα με τις αναλύσεις..»

Η συγκλονιστική ιστορία του Άγγελου:«Έφευγα..-Το θαύμα με τις αναλύσεις..»

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Άγγελος Σιήκης με τη μητέρα του Χριστίνα, εξιστορώντας την περιπέτεια που πέρασαν.

Ο Άγγελος Σιήκκης βρέθηκε κοντά στον θάνατο, όμως η θέλησή του για ζωή νίκησε τα όσα δύσκολα βρέθηκαν στο δρόμο του.

Εξιστορώντας την ιστορία του είπε ότι όλα ξεκίνησαν από μια σκληρυντική χολαγγειίτιδα. «Από εκεί ξεκίνησα μια φαρμακευτική αγωγή με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν κιρσοί στον οισοφάγο που ξέσπασε σε εσωτερική αιμορραγία με αποτέλεσμα να καταστραφεί όλο το συκώτι και ο οργανισμός. Οδηγήθηκα στην Αγγλία όπου εκεί έκανα την μεταμόσχευση».

Συνέχισε λέγοντας, «Όλα αυτά ξεκίνησαν στην ηλικία των 18 χρονών από μια τροφική δηλητηρίαση και εκεί ανακαλύψαμε το θέμα με το συκώτι και έκανα την μεταμόσχευση στα 29 μου. Οι γιατροί δεν ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξοι, την τελευταία φορά μου έλεγαν ότι μου απέμειναν 3 μήνες ζωής. Όσο περνούσε ο καιρός ένιωθα πιο αδύναμος, ένιωθα ότι έφευγα, και βρέθηκε δότης την τελευταία στιγμή, την τελευταία εβδομάδα διορίας που μου είχαν δώσει. Στις 3 Δεκεμβρίου του 2014 τα ξημερώματα μπήκαν οι νοσοκόμες μέσα και μου είπαν ότι βρέθηκε δότης».

Στη συνέχεια μίλησε η μητέρα του Άγγελου, Χριστίνα, λέγοντας πώς βίωσε την ασθένεια του γιου της.

«Ήταν ο χειρότερος πόνος που μπορεί να νιώσει ένας γονέας, νιώθεις ότι χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου. Μου έλεγαν δεν ξέρουμε αν θα το δεις αύριο ζωντανό. Πάγωσα, ένιωσα το κορμί μου να μην μπορεί να σταθεί στα πόδια μου. Εγώ τους έλεγαν δεν πιστεύω ότι θα πεθάνει ο γιος μου, θα έρθω αύριο κα θα τον βρω ζωντανό. Την άλλη ημέρα ευτυχώς μετά από κλάματα, θυμό και ξεσπάσματα ο γιατρός μου λέει πηγαίνουν καλύτερα τα πράγματα».

Μετέπειτα ανέφερε ότι εκτός από την Κύπρο που πήγαν σε 2-3 γιατρούς, επισκέφθηκαν γιατρό στη Γερμανία, και στην Αγγλία πρώτα σε ένα άλλο και μετά σε αυτό που έμειναν.

«Οποιοσδήποτε ασθενής περνά κάτι το πιο σημαντικό είναι η ψυχολογία του να είναι καλή και να πιστεύει ότι θα γίνει καλά» είπε ο Άγγελος.

Ο Άγγελος τώρα είναι φωτογράφος και έχει δικό του στούντιο με μια φίλη του στην Πάφο.

Ερωτηθείς αν έχει κάποιους περιορισμούς μετά την μεταμόσχευση είπε ότι στην αρχή όποιος ερχόταν να τον δει έπρεπε να ήταν με αντισηπτικό και ότι δεν έπρεπε να έρχεται σε επαφή με τα ζωή. «Πλέον το μόνο που μου έμεινε είναι κάποιες τροφές που είναι απαγορευμένες».

«Το καλύτερο φάρμακο για κάθε ασθενή είναι η ψυχολογία του να είναι καλή και να είναι πολύ θετικός. Έτυχε φορές που ήθελα να κλάψω αλλά δεν μπορούσα, έπρεπε να πάρω δύναμη γιατί είχα ένα παιδί δίπλα μου που του έδιναν 3 μήνες ζωής και δεν μπορούσα να το πιστέψω» ανέφερε η κυρία Χριστίνα.

Στη συνέχεια η μητέρα του Άγγελου περίγραψε ένα περιστατικό από το νοσοκομείο. «Πριν κοντέψουν οι ημέρες που μας είχαν δώσει οι γιατροί ήρθε ο εντατικολόγος και μου λέει, δεν είναι καθόλου καλές οι αναλύσεις του Άγγελου έχει σηψαιμία γι’ αυτό θα τον βγάλουμε από τη λίστα και θα πρέπει να πάτε Κύπρο να περιμένετε το μοιραίο.

Του λέω, γιατρέ σε παρακαλώ μην μου το κάνεις αυτό το πράγμα. Ο Άγγελος ήρθε ζωντανός Αγγλία και θα φύγει ζωντανός και τον παρακάλεσα να κάνουμε ξανά αναλύσεις. Στο τέλος πείστηκε να ξανακάνει τις αναλύσεις και εγώ πήγα στο εκκλησάκι που υπήρχε στο νοσοκομείο και επί δύο ώρες έκλαιγα και παρακαλούσα την Παναγία να με βοηθήσει.

Μετά πήγα πάνω στο δωμάτιο του Άγγελου στην εντατική, στις δύο η ώρα ήρθε ο εντατικολόγος και μου λέει, θαύμα είναι όλα καθαρά, δεν υπάρχει σηψαιμία. Η πίστη, μας σώζει από πάρα πολλά πράγματα».

Κλείνοντας ο Άγγελος είπε ότι δυστυχώς στη δική του περίπτωση έπρεπε κάποιος να χάσει τη ζωή του για να πάρει το μόσχευμα, «οπόταν ήταν δύσκολο να παρακαλώ να βρεθεί δότης, πάντα έλεγα ας γίνει το θέλημα του Θεού».

Να σημειωθεί τέλος, ότι το SigmaLive ασχολήθηκε και στο παρελθόν με τη συγκλονιστική ιστορία του Άγγελου ο οποίος φιλοξενήθηκε σε μια σειρά συνεντεύξεων στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Δωρεάς Οργάνων.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend