Home ΠΡΟΣΩΠΑ Συνέντευξη με την συμπολίτισσα μας Τζωρτζίνα Ποταμίτου
Συνέντευξη με την συμπολίτισσα μας Τζωρτζίνα Ποταμίτου

Συνέντευξη με την συμπολίτισσα μας Τζωρτζίνα Ποταμίτου

Γράφει η Ειρήνη Αντωνίου

Μία από τις πιο έμπειρες και πιο αναγνωρίσιμες και ζεστές «φωνές» του ραδιοφώνου της Κύπρου. Από το 2021 άφησε πίσω της μια μεγάλη καριέρα αρκετών χρόνων, τη μεγάλη της αγάπη για το ραδιόφωνο, τη μουσική και το τραγούδι, κάνοντας στροφή σε κάτι διαφορετικό. Γνωρίζοντας την Τζωρτζίνα από κοντά και συνομιλώντας μαζί της, ένιωσα ότι έχει τον τρόπο της να κερδίζει τον ακροατή της, όχι μόνο με τη μουσική, αλλά και με την κουβέντα. Φιλική, προσιτή, ευγενική, μας υποδέχθηκε στο γραφείο της με ένα πλατύ χαμόγελο…..

Τζωρτζίνα Ποταμίτου γνωστή στη Κύπρο από το ραδιόφωνο. Μια μακρόχρονη καριέρα. Πες μας πως ξεκίνησες την καριέρα σου;

«Από παιδική ηλικία το όνειρο μου ήταν να γίνω τραγουδίστρια. Στα 9 μου άρχισα μαθήματα κιθάρας, πιάνου και θεωρητικών στο Εθνικό Ωδείο Κύπρου. Συμμετείχα ενεργά σε διάφορες εκδηλώσεις της Λάρνακας όπως για παράδειγμα στη χορωδία «Σκαλιώτικη παρέα». Επίσης συμμετείχα στη χορωδία «Μαγικό Μπαλόνι» και στη χορωδία της Λαϊκής Τράπεζας όπου ηχογραφήσαμε και τον πρώτο μας δίσκο σε τραγούδια της Λίας Κάσιου. Σε αυτό το δίσκο είχα ένα σόλο με τίτλο «Άνοιξη» το οποίο έμαθα κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης μέσα στο στούντιο.

Σε εμφάνιση στο Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας σε αφιέρωμα προς το Σταύρο Σιδερά ήταν φιλοξενούμενος και ο Μίμης Πλέσσας, ο οποίος με είχε ζητήσει στο τέλος της συναυλίας με ζήτησε γιατί ενδιαφέρθηκε για τη φωνή μου.

Η ζωή όμως είχε άλλη πορεία για μένα…»

1992-2001

«Το 1992 η αγάπη μου για το τραγούδι με φέρνει πίσω από ένα μικρόφωνο αλλά αυτή τη φορά του ραδιοφώνου, στο ΡΑΔΙΟ 99ΕΦ ΕΜ στη Λάρνακα, όπου ξεκίνησα επαγγελματικά μόλις τελείωσα το σχολείο.

Το 1995 – 1996 ήμουν ραδιοφωνική παραγωγός στον τότε ENERGY 107.6.

To 1997-1998 μετακομίζω για δυόμιση χρόνια στην Αθήνα. Εκεί με δέχτηκαν απευθείας δεύτερο έτος στη Σχολή του ΑΝΤ1, ενώ παράλληλα εργάστηκα στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου ως δημοσιογράφος στον EPIKOINONIA 94.1. Επίσης παρακολούθησα Σεμινάριο Ορθοφωνίας στη Νάγια Γεωργίου.

Το 1998-2000 επιστρέφω στην Κύπρο και στο ΡΑΔΙΟ 99ΕΦ ΕΜ ως ραδιοφωνικός παραγωγός.

Το 2001-2009 είχα τη χαρά και την τιμή να δώσω όση ψυχή είχα στον SUPER FM. Είχα αναλάβει το 9 με 11 ως ραδιοφωνική παραγωγός και αμέσως μετά αναλάμβανα χρέη δημοσιογράφου και τη θέση Υπεύθυνη Προβολής και Δημοσίων Σχέσεων του σταθμού.

Το 2001-2004 γράφω στη σελίδα του SUPER FM στο εβδομαδιαίο τότε TV STAR ενώ από το 2001-2006 αναλαμβάνω την εκφώνηση των τηλεοπτικών τρέιλερ ς της Τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ.

Από το 1992 μέχρι και σήμερα συνεχίζω να εκφωνώ διαφημίσεις για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Ανάμεσα σε πολλούς καλλιτέχνες τραγουδιστές και ηθοποιούς και ανάμεσα στα πολλά πρόσωπα που είχα τη χαρά και την τιμή να κάνω συνέντευξη μαζί τους ξεχωρίζω τη συνέντευξη με την Diana Ross το 2006 για τον SUPER FM και τον τότε πολιτικό της Νέας Δημοκρατίας κ. Βύρων Πολύδωρα για το Δημοτικό σταθμό Ραδιοφώνου 94.1 στην Αθήνα.

H συνέντευξη με τη Δήμητρα Γαλάνη επίσης και η λατρεμένη μου Άννα Βίσση που μαζί όπως η ίδια μου είπε «κάνουμε τις καλύτερες συνεντεύξεις».

Είναι πολλοί, τόσοι πολλοί που νιώθω ευλογημένη ειλικρινά…. και τους ευχαριστώ. Δεν θα ξεχάσω ούτε τον Τάσο Μητσόπουλο, όταν ήταν Υπουργός, έφυγε από τη Λευκωσία και ήρθε ειδικά για τη συνέντευξη μας στο ΡΑΔΙΟ 99ΕΦ ΕΜ, Αιωνία η μνήμη του!

Έπειτα από πολλή δουλειά στον SUPER FM, όταν δημιουργούσαμε με κόπο και με μόχθο τον Πρώτο Μουσικό Σταθμό της Κύπρου, ήρθε η στιγμή αλλά και η ευκαιρία να ακολουθήσω τις Δημόσιες Σχέσεις αποκλειστικά που τόσο λατρεύω και να αλλάξω από μόνη μου την πορεία μου».

Υπάρχει κάποια έντονη ανάμνηση κατά τη διάρκεια κάποιας ραδιοφωνικής σου εκπομπής;

«Είναι πολλές οι ωραίες αναμνήσεις που έχω στο ραδιόφωνο. Κάθε μία και μοναδική. Πιστεύω η λαχτάρα που είχα κάθε φορά που έβγαινα ON AIR!»

Δεν σου λείπει το μικρόφωνο, η μουσική, τα τραγούδια και ο κόσμος;

«Ταυτίζομαι με τη μουσική, το ραδιόφωνο και τον κόσμο. Ως γνωστόν, οι περισσότεροι άνθρωποι επηρεάζονται συναισθηματικά από τη μουσική. Οπόταν ναι μου λείπει».

Μετά από αυτή τη μεγάλη πορεία στα επαγγελματικά σου πως αποφάσισες να αποχωρήσεις από το ραδιόφωνο;

«Βρέθηκε ένα πολύ δυνατό και σημαντικό συμβόλαιο. Αναλαμβάνω από το 2009 μέχρι το 2014 τις Δημόσιες Σχέσεις στο Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο Κύπρου στο Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος.

Το 2009 με ενημερώνει ο πολύ καλός μου φίλος, ραδιοφωνικός παραγωγός, Program Manager στον ENERGY και Professor στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας Μάρκος Κωμοδρόμος, για την Emirates Airways όπου για λογαριασμό της η BPC Marketing Communications στη Μάλτα ζητούσε Communication Coordinator για την Κύπρο. Για ένα χρόνο αναλαμβάνω αυτή τη θέση. Παρόλο που μου ζητήθηκε να αναλάβω full time δεν έγινε εφικτό γιατί είχα ήδη το συμβόλαιο μου με το Υπουργείο Γεωργίας.

Το 2010 δημιουργώ την PURE- Marketing Communications η οποία είχε δραστηριοποιηθεί με διάφορους πελάτες και εκδηλώσεις αλλά η μοίρα μου παίζει ένα άλλο παιχνίδι… Διαγνώσθηκα με Σκλήρυνση κατά πλάκας όπου αυτό με προέτρεψε να κλείσω την εταιρεία και να ασχοληθώ λίγο με τη σωματική και φυσική μου κατάσταση.

Το 2014 και πιο συγκεκριμένα στις 6 Απριλίου δημιουργώ την ιστοσελίδα www.georginasdiary.com. Παρόλη την προσπάθεια να παραμείνει η ιστοσελίδα σε λειτουργία καταρρέει λόγω της υγείας μου. Υπήρξαν και υπάρχουν πολλές στιγμές που δεν τα παρατάω. Όπως για παράδειγμα μου δίνετε η θέση Group Marketing Manager της MAAC Marketing Ltd (των ραδιοφώνων Klik Fm, Choice Fm, HIT FM, Russian Wave, RU TV) από τις 24 Νοεμβρίου μέχρι τον Ιούνιο του 2015.

Το 2015 η αγάπη μου για την πόλη μου Λάρνακα και η αγάπη μου για τα παιδιά με φέρνει στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης «Το χωριό του Άη Βασίλη» στην Πλατεία Ευρώπης στη Λάρνακα.

Από το 2016 μέχρι το 2018 επιστρέφω στον SUPER FM υπό διαφορετικές συνθήκες. Αναλαμβάνω την ιστοσελίδα του σταθμού και ως δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός.

Με μία επιβεβλημένη παύση μου, βλέπετε δεν είναι όλα ρόδινα στα Media, συνεχίζω στο ΡΑΔΙΟ 99ΕΦ ΕΜ για ένα χρόνο ως δημοσιογράφος/ραδιοφωνική παραγωγός».

Έχεις κάνει στροφή σε κάτι εντελώς διαφορετικό πλέον αν κάνω λάθος;

«Παραπλήσιο θα έλεγα όσον αφορά την Επικοινωνία είμαι σε καθημερινή επαφή με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην Κύπρο, ως Marketing Communications Manager στην Appla.cy».

Δεν σκέφτεσαι δηλαδή να ασχοληθείς ξανά με το ραδιόφωνο;

«To ραδιόφωνο περνά την κρίση του, λόγω εποχής και την τάση των ινφλουενσερς. Κακοποιείται βάναυσα και δεν ξέρω γιατί επιλέγουν το ραδιόφωνο να αυτοδιαφημιστούν. Οπόταν μόλις σταματήσει η πασαρέλα των «επωνύμων», να συνεχίσουμε κι εμείς που αγαπάμε το ραδιόφωνο, το σπουδάσαμε και λιώσαμε τα παπούτσια μας με ώρες ατελείωτες στο ραδιοφωνικό αέρα».

Μίλησε μας για την καινούργια σου δουλειά και την εταιρεία σου;

«Σήμερα, είμαι πολύ ενθουσιασμένη μπορώ να πω ότι εργάζομαι στην APPLA, ως Marketing Communication Manager της εταιρείας.

Η εταιρεία είναι μια κυπριακή εταιρεία Ισραηλινής ιδιοκτησίας και αυτή την εβδομάδα ξεκίνησε την πλατφόρμα συναλλαγών της που αποτελεί επανάσταση στον κόσμο του καταναλωτισμού εδώ στην Κύπρο.

Η εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα ηλεκτρονικό σύστημα αγορών για όλα τα προϊόντα που πωλούνται στην Κύπρο, με αναλυτικά στοιχεία για κάθε προϊόν, ένα σύστημα κριτικών των διαφόρων προϊόντων και καταστημάτων.

Αυτός είναι στην πραγματικότητα ο κύριος κατάλογος προϊόντων της Κύπρου.

Η εταιρεία απασχολεί πάνω από 30 άτομα, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι Κύπριοι και είναι πολύ διασκεδαστικό να εργάζεσαι σε μια τόσο τεχνολογική, προηγμένη και διασκεδαστική ατμόσφαιρα».

Ποια θεωρείς την καλύτερη στιγμή σου επαγγελματικά? Τη μεγαλύτερη σου επιτυχία?

«Έχω πολλές σημαντικές στιγμές θα τις χαρακτήριζα… Επιτυχία είναι μεγάλη λέξη για μένα. Όταν γεράσω θα κάνω την αυτοκριτική μου. Η ξεχωριστή και πιο σημαντική στιγμή μου, η συνέντευξη που είχα με την Diana Ross.

Τζωρτζίνα μου σε ευχαριστούμε θερμά για την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας παραχώρησε και σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία σ’ αυτό που κάνεις».

Send this to a friend