Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πέρασαν μ’ επιτυχία τις δύσκολες «εξετάσεις» τα αντλιοστάσια S9 και S8
Πέρασαν μ’ επιτυχία τις δύσκολες «εξετάσεις» τα αντλιοστάσια S9 και S8

Πέρασαν μ’ επιτυχία τις δύσκολες «εξετάσεις» τα αντλιοστάσια S9 και S8

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Άκρως ικανοποιητική χαρακτηρίζει το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ) την μέχρι σήμερα ανταπόκριση των δύο νέων αντλιοστασίων που τέθηκαν σε λειτουργία το τελευταίο διάστημα, του S9 (περιοχή Προδρόμου) και S8 (περιοχή λεωφόρου Αλέξανδρου Παναγούλη), για σκοπούς άμβλυνσης των πλημμυρών που παρατηρούνταν σ’ ευπαθείς ενορίες της πόλης της Λάρνακας.

Τα δύο αντλιοστάσια πέρασαν μ’ επιτυχία τις δύσκολες «εξετάσεις» από τις καταιγίδες «Carmel» και «Διομήδης» που έπληξαν την Κύπρο τον τελευταίο μήνα. Ειδικά από τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου και μετέπειτα, οι βροχοπτώσεις ήταν ραγδαίες και σχεδόν καθημερινές, με αποτέλεσμα τα δύο αντλιοστάσια να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, απορροφώντας τεράστιους όγκους νερών και αποτρέποντας σοβαρά προβλήματα πλημμυρών σε διάφορες περιοχές.

«Η ανταπόκριση των αντλιοστασίων ήταν εξαιρετική. Αντλήθηκαν τρομεροί όγκοι νερών. Η εκτίμησή μας είναι ότι εάν δεν λειτουργούσαν αυτά τα έργα, τότε σίγουρα η Λάρνακα θα αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά προβλήματα πλημμυρών σε διάφορες ενορίες, αφού τα καιρικά φαινόμενα ήταν ακραία σε ορισμένες περιπτώσεις», δήλωσε στην εφημερίδα μας ο διευθυντής του ΣΑΛ Άγγελος Χατζηχαραλάμπους, ο οποίος πρόσθεσε ότι ακόμα και σ’ ευπαθείς περιοχές, όπου διαχρονικά παρατηρούνταν πλημμύρες, όπως στην Μητρόπολη, στον Πρόδρομο, στην περιοχή Καθαρής και στη λεωφόρο Αλ. Παναγούλη, φέτος δεν παρατηρήθηκαν μεγάλες συγκεντρώσεις νερών στους δρόμους.

Ο Άγγελος Χατζηχαραλάμπους ανέφερε ότι στις περιοχές της πόλης όπου ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, δηλαδή στην ενορία Χρυσοπολίτισσας και στα Καλιφάτζια (πλησίον της εκκλησίας του Αγίου Λαζάρου), το ΣΑΛ προτίθεται να προχωρήσει στην υλοποίηση έργων για άμβλυνση των πλημμυρών και ήδη για τον σκοπό αυτό ξεκίνησε και η διενέργεια της σχετικής μελέτης. Παράλληλα, ο κ.Χατζηχαραλάμπους είπε ότι το ΣΑΛ έχει υλοποιήσει και κάποια προσωρινά μέτρα σε 25 διαφορετικά σημεία, σε συγκεκριμένες ενορίες, όπως για παράδειγμα στην ενορία Σωτήρος, για αντιμετώπιση προβλημάτων πλημμυρών, τα οποία επίσης απέδωσαν ικανοποιητικά κατά τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων εβδομάδων.

Send this to a friend