Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Άκρως ικανοποιητική χαρακτηρίζει το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας, την μέχρι σήμερα ανταπόκριση των δύο νέων αντλιοστασίων, που τέθηκαν σε λειτουργία το τελευταίο διάστημα, για σκοπούς άμβλυνσης των πλημμυρών που παρατηρούνταν σ’ ευπαθείς ενορίες της πόλης της Λάρνακας.

Τα δύο αντλιοστάσια πέρασαν μ’ επιτυχία τις δύσκολες «εξετάσεις» από τις καταιγίδες που έπληξαν την Κύπρο τον τελευταίο μήνα. Ειδικά από τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου και μετέπειτα, οι βροχοπτώσεις ήταν ραγδαίες και σχεδόν καθημερινές, με αποτέλεσμα τα δύο αντλιοστάσια να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, απορροφώντας τεράστιους όγκους νερών και αποτρέποντας σοβαρά προβλήματα πλημμυρών σε διάφορες περιοχές.

Ο Διευθυντής του ΣΑΛ Άγγελος Χατζηχαραλάμπους μας ανέφερε ότι στις περιοχές όπου ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, το ΣΑΛ προτίθεται να προχωρήσει στην υλοποίηση έργων για άμβλυνση των πλημμυρών και ήδη για τον σκοπό αυτό ξεκίνησε και η διενέργεια της σχετικής μελέτης.

 

Ο ακριτικός Δήμος της Αθηένου ανακοινώνει ότι αύριο θα πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί από κινητή μονάδα του Υπουργείου. Μέχρι τώρα δήλωσαν για να εμβολιασθούν πέραν των 500 κατοίκων όλων των ηλικιών. Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις 8.30 το πρωί στο Κέντρο Υγείας Αθηένου.

 

Την Κυριακή θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσας στην Αθηενου, το μνημόσυνο των Μεγάλων Ευεργετών του ακριτικού Δήμου, του Μοναχού Καλλίνικου Σταυροβουνιώτη και του Νίκου Μουγιάρη, καθώς και των άλλων Αείμνηστων και Μεγάλων Ευεργετών, Δωρητών, Χορηγών και Εθελοντών της Κλεάνθειου Κοινοτικής Στέγης Ηλικιωμένων Αθηένου χωροστατούντος του Μητροπολίτη Τριμυθούντος Βαρνάβα.

Ο Δήμος Αθηένου διευκρινίζει ότι Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που βρίσκονται σε ισχύ για τον Κορωνοϊό.

 

Send this to a friend