Home ΛΑΡΝΑΚΑ Α. Αποστόλου: Κάλυψη των εξόδων μετάβασης, σίτισης και διαμονής όχι μόνο του ασθενή αλλά και του συνοδού του στο εξωτερικό
Α. Αποστόλου: Κάλυψη των εξόδων μετάβασης, σίτισης και διαμονής όχι μόνο του ασθενή αλλά και του συνοδού του στο εξωτερικό

Α. Αποστόλου: Κάλυψη των εξόδων μετάβασης, σίτισης και διαμονής όχι μόνο του ασθενή αλλά και του συνοδού του στο εξωτερικό

Δήλωση Ανδρέα Αποστόλου, Βουλευτή Κ.Σ. ΕΔΕΚ Λάρνακας, για την Επιτροπή Υγείας:

Συζητήσαμε σήμερα στην Επιτροπή Υγείας την προοπτική να διενεργούνται στην Κύπρο αλλογενείς μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών.
Αυτή τη στιγμή το Αιματολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας ανταποκρίνεται στα περιστατικά που χρειάζονται αυτόλογη μεταμόσχευση και περίπου σαράντα περιστατικά το χρόνο αποστέλλονται στο εξωτερικό για μεταμόσχευση.

Θα ήταν ευχής έργον αν μπορούσε η Κύπρος να ανταποκριθεί και σε αυτή την ανάγκη και μέρος αυτών των συνανθρώπων μας να μην χρειάζονται να μεταβούν στο εξωτερικό. Παράλληλα θα μπορούσε η Πατρίδα μας να καταστεί και κέντρο προσέλκυσης ασθενών από το εξωτερικό.

Αξιοποιώντας το Επιστημονικό μας προσωπικό, το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, αλλά και την πρόσφατα διορισθείσα Εθνική Επιτροπή για τον καρκίνο θα πρέπει να αξιολογηθεί το θέμα.

Στην σημερινή συνεδρία της Επιτροπής κατατέθηκαν θετικές απόψεις από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Μέχρι τότε όμως θα πρέπει να υλοποιηθεί η εισήγηση μας, την οποία κατέθεσα μέσα από επιστολή μου στον Υπουργό Υγείας στις 17 Νοεμβρίου 2021, για την ανάγκη κάλυψης και των εξόδων μετάβασης, σίτισης και διαμονής του ασθενή και του συνοδού του όταν κρίνεται αναγκαία η μετάβαση του στο εξωτερικό.

Είναι ένα θέμα για το οποίο είμαι σε ανοικτή και διαρκή επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας και τους Οργανωμένους Ασθενείς και ελπίζω να έχουμε σύντομα θετική κατάληξη.

 

Send this to a friend