Home ΛΑΡΝΑΚΑ Με κινητή μονάδα οι εμβολιασμοί στην ακριτική Αθηένου
Με κινητή μονάδα οι εμβολιασμοί στην ακριτική Αθηένου

Με κινητή μονάδα οι εμβολιασμοί στην ακριτική Αθηένου

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ικανοποιήθηκε το αίτημα του Δήμου Αθηένου για να βοηθηθούν οι κάτοικοι του ακριτικού δήμου, όσον αφορά τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοιού, αφού το ερχόμενο Σάββατο (15/1) ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί από κινητή μονάδα του Υπουργείου Υγείας με το εμβόλιο της Pfizer.

Ανακοίνωση του Δήμου Αθηένου αναφέρει ότι μέχρι τώρα δήλωσαν για να εμβολιασθούν πέραν των 500 κατοίκων, ενώ το ενδιαφέρον παραμένει πολύ μεγάλο. Έχουν δηλώσει να εμβολιασθούν άτομα όλων των ηλικιών, είτε με την πρώτη, είτε με την δεύτερη δόση ή την τρίτη δόση.

Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις 8.30 το πρωί στο Κέντρο Υγείας Αθηένου. Όλοι οι κάτοικοι που θα εμβολιασθούν έχουν καταγραφεί από τον δήμο και ήδη έχουν ενημερωθεί για την παρουσία τους στο Κέντρο Υγείας, σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα ανά ομάδες, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

«Ο Δήμος Αθηένου, συμβάλλοντας στο γενικό αίσθημα για εμβολιασμό του πληθυσμού και για δημιουργία της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης ανοσίας ανάμεσα στους κατοίκους της ακριτικής περιοχής, ζήτησε τη διενέργεια των εμβολιασμών, ώστε να βοηθηθούν και να μην ταλαιπωρηθούν με την μετάβασή τους σε κέντρα εμβολιασμού των μεγάλων πόλεων.

Παράλληλα η ενέργεια αυτή υποβοηθά στην εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, σ’ αυτές τις δύσκολες μέρες που περνά η ανθρωπότητα», σημειώνεται στην ανακοίνωση του δήμου. Λόγω της ακριτικότητας της περιοχής, αρκετοί κάτοικοι της Αθηένου, κυρίως άτομα ηλικιωμένα ή με άλλα προβλήματα υγείας, αντιμετωπίζουν δυσκολίες ως προς την μετάβασή τους είτε στη Λάρνακα, είτε στη Λευκωσία, προκειμένου να εμβολιαστούν και να προστατευτούν από τον ιό.

Ο δήμαρχος Κυριάκος Καρεκλάς εξέφρασε δημόσια τις θερμές του ευχαριστίες προς το Υπουργείο Υγείας για την θετική ανταπόκριση στο αίτημα για να εμβολιαστούν οι ακρίτες κάτοικοι της Αθηένου.

 

 

Send this to a friend