Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Φυγόδικος, ο οποίος τα τελευταία 21 χρόνια καταζητείται από τις ρωσικές αρχές ασφαλείας για υπόθεση βιασμού, συνελήφθη προχθές στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Πρόκειται για 53χρονο Ελληνοπόντιο, από τη Γεωργία (κάτοχο ελληνικής ταυτότητας), ο οποίος αφίχθηκε στο αεροδρόμιο με πτήση από την Θεσσαλονίκη. Κατά τον διαβατηριακό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε υποσημείωση από την Ίντερπολ.

Ο 53χρονος συνελήφθη με προσωρινό ένταλμα σύλληψης. Χθες οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για σκοπούς έναρξης της διαδικασίας έκδοσής του στη Ρωσία.

 

Την οριστική λύση στο τεράστιο πρόβλημα των ετοιμόρροπων κατοικιών που βρίσκονται στον πυρήνα των Πάνω Λευκάρων περιμένει εντός των πρώτων μηνών του 2022 ο δήμος του ορεινού θερέτρου.

Σε διαφορετική περίπτωση είναι αποφασισμένος να προχωρήσει, με δικά του έξοδα, στην κατεδάφιση συγκεκριμένων οικιών, εκεί όπου κρίνεται αναγκαίο, προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια των περιοίκων και των επισκεπτών.

Όσο περνά ο χρόνος και δεν λαμβάνονται μέτρα, το πρόβλημα με τις επικίνδυνες οικοδομές γίνεται ολοένα και πιο οξύ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι διατηρητέες κατοικίες αριθμούν σήμερα τις 555, ενώ άλλα 35 σπίτια έχουν κηρυχθεί από το Τμήμα Αρχαιοτήτων ως μνημεία!

Ο δήμαρχος Σοφοκλής Σοφοκλέους μας τόνισε την ανάγκη συλλογικής ανάληψης ευθυνών για αντιμετώπιση του προβλήματος, δηλαδή οι ιδιοκτήτες αυτών των κατοικιών ν’ αναλάβουν, επιτέλους, τις δικές τους ευθύνες.

Όπως μας εξήγησε, κάποιοι εξ’ αυτών δεν ενδιαφέρονται ή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για ν’ αξιοποιήσουν τα σπίτια τους.

Επισήμανε, παράλληλα, την ανάγκη όπως και τα αρμόδια κρατικά τμήματα, σε συνεργασία με την τοπική αρχή, να εξεύρουν τις κατάλληλες πρακτικές λύσεις, προκειμένου το πρόβλημα να περιοριστεί και να σωθούν όσο πιο πολλά διατηρητέα σπίτια γίνεται.

 

Send this to a friend