Home ΛΑΡΝΑΚΑ Μετά από 26 χρόνια από την ολοκλήρωση της ανάπλασης της λεωφόρου Αθηνών αλλάζει το πλακόστρωτο των Φοινικούδων
Μετά από 26 χρόνια από την  ολοκλήρωση της ανάπλασης της λεωφόρου Αθηνών αλλάζει το πλακόστρωτο των Φοινικούδων

Μετά από 26 χρόνια από την ολοκλήρωση της ανάπλασης της λεωφόρου Αθηνών αλλάζει το πλακόστρωτο των Φοινικούδων

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Αλλάζει το πλακόστρωτο στη δυτική πλευρά του παραλιακού μετώπου των Φοινικούδων, 26 χρόνια μετά την ολοκλήρωση του μεγαλεπήβολου έργου ανάπλασης της λεωφόρου Αθηνών με βάση το σχέδιο Άγγελου Δημητρίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας ενέκρινε κονδύλι 796,901 ευρώ για την αντικατάσταση του πλακόστρωτου που βρίσκεται στην πλευρά των κέντρων αναψυχής και των ξενοδοχείων.

Τα χρήματα καλύπτουν ολόκληρο το εκτιμώμενο κόστος του έργου, το οποίο είναι προγραμματισμένο να υλοποιηθεί εντός του 2022. Ήδη, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο Δήμος Λάρνακας «τρέχει» την προσφορά για τις εργασίες που αφορούν τα δίκτυα της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου και μετέπειτα θ’ ακολουθήσουν τα έργα τοποθέτησης του νέου πλακόστρωτου.

Το έργο ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιούλιο και αφορά την ανάπλαση ολόκληρου του δυτικού πεζόδρομου της λεωφόρου Αθηνών, με αντικατάσταση των υφιστάμενων πλακών πέτρας Τόχνης (έχουν φθαρεί σε σημαντικό βαθμό) με νέες γρανιτόπλακες.

Εφόσον δεν προκύψουν απρόοπτα προβλήματα και καθυστερήσεις, ο δήμος στοχεύει όπως οι εργασίες ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2022.

Όπως έχει ανακοινωθεί, θα τοποθετηθεί πολύ πιο ανθεκτικό υλικό σε σύγκριση με τις πλάκες πέτρας Τόχνης που είχαν τοποθετηθεί σε πρώτη φάση.

Θυμίζουμε, ότι κατά την τελευταία γενική συνέλευση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρνακας, ο πρόεδρος του ΕΒΕΛ Σταύρος Σταύρου έθεσε επιτακτικά θέμα ολικού λίφτινγκ του παραλιακού μετώπου των Φοινικούδων, για πρώτη φορά μετά την ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης της παραλίας της Λάρνακας (σχέδιο Άγγελου Δημητρίου), στις αρχές της δεκαετίας του 1990, σημειώνοντας ότι είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν σαν εξωραϊστικά έργα, προκειμένου ν’ αλλάξει ολοκληρωτικά όψη το παραλιακό μέτωπο, το οποίο θεωρείται η «βιτρίνα» της Λάρνακας.

 

Πάρκο Skateboarding

——————————-

Παράλληλα, ο Δήμος Λάρνακας έχει προωθήσει την κατασκευή του πάρκου Skateboarding στην περιοχή Μακένζι, παρά τη λεωφόρο Τάσου Μητσόπουλου, το οποίο πιστεύεται ότι θ‘ απαλλάξει την πλατεία Ευρώπης, μπροστά από το κτήριο της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας, στην είσοδο των Φοινικούδων, από τις φθορές και τις ακαθαρσίες που προκαλούν στο πλακόστρωτο της πλατείας οι νεαροί οι οποίοι επιδίδονται στο άθλημα αυτό. Μια κατάσταση που προκαλούσε αλγεινή εικόνα στους χιλιάδες επισκέπτες του παραλιακού μετώπου τα τελευταία χρόνια. Ουσιαστικά, ο δήμος επιδιώκει πλέον να μπει μία τάξη στην πλατεία Ευρώπης με τη λειτουργία του πάρκου Skateboarding στην περιοχή Μακένζι.

 

Send this to a friend