Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ξεκινά εντός του 2022 η αναβάθμιση των κτηρίων της οδού Πιαλέ Πασά στη Λάρνακα
Ξεκινά εντός του 2022 η αναβάθμιση των κτηρίων της οδού Πιαλέ Πασά στη Λάρνακα

Ξεκινά εντός του 2022 η αναβάθμιση των κτηρίων της οδού Πιαλέ Πασά στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Η αισθητική αναβάθμιση των κτηρίων κατά μήκος της παραλιακής οδού Πιαλέ Πασά, στην τουρκοκυπριακή συνοικία της Λάρνακας, συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στα έργα που αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του 2022. 

Το έργο, το οποίο θεωρείται πολύ σημαντικό για την βελτίωση της εικόνας της τουριστικής Λάρνακας, θα χρηματοδοτηθεί με κονδύλι ύψους 96.390 ευρώ, το οποίο συμπεριλήφθηκε στον προϋπολογισμό ανάπτυξης του δήμου για το τρέχον έτος.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας, αυτό το διάστημα «τρέχει» η διαδικασία έγκρισης του τελικού σχεδίου, το οποίο αποσκοπεί στην απόδοση χρωματικής ταυτότητας στον παραλιακό δρόμο.

Στόχος είναι η αισθητική αναβάθμιση των προσόψεων του δρόμου με σαφή καλλιτεχνικό και πολιτισμικό προσανατολισμό που να παραπέμπει στην ιστορία της Λάρνακας.

Θυμίζουμε, ότι λεπτομέρειες του όλου έργου δόθηκαν κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης που διοργανώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο από το Δήμο Λάρνακας και την τοπική εταιρεία τουρισμού, που είναι οι φορείς οι οποίοι συμβάλλουν στην υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας.

Ήδη ομάδα καλλιτεχνικών, αποτελούμενη από τους Εύρο Ευρυβιάδη, Κυριάκο Τσαγγαρίδη, Σπύρο Αγαθού, Ιωσήφ Χατζηκυριάκο, με τη συμβολή της εταιρείας Studio Bagno και του Στέφανου Τόμπσον, έπιασε δουλειά, επιλέγοντας τους κατάλληλους χρωματισμούς που αρμόζουν στη Λάρνακα, βάσει ιστορικών στοιχείων που λήφθηκαν από αρχεία, πίνακες και γκραβούρες εποχής.

Ευρύτερος στόχος είναι να γίνει η αρχή για τη δημιουργία μιας χρωματικής ταυτότητας για τη Λάρνακα, που θα επεκταθεί μελλοντικά, ανάλογα βέβαια και με τα διαθέσιμα κονδύλια, και σε άλλες τοποθεσίες της πόλης και της επαρχίας.

Στο παρών στάδιο, η μελέτη για την παραλιακή Πιαλέ Πασά αφορά το βάψιμο των προσόψεων των σπιτιών και των υπολοίπων υποστατικών μ’ ένα ιδιαίτερα επιλεγμένο τρόπο, ώστε η εικόνα να παραπέμπει στην παλιά Λάρνακα.

Όραμα είναι ν’ αποκτήσει ο συγκεκριμένος δρόμος έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, καθότι αποτελεί τη «βιτρίνα» όχι μόνο της Λάρνακας, αλλά και της Κύπρου γενικότερα, αφού είναι η πρώτη εικόνα που αντικρίζει ο ξένος τουρίστας από το παράθυρο του αεροπλάνου όταν αυτό προσεγγίζει το αεροδρόμιο για προσγείωση.

 

Send this to a friend