Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ Επιδόματα: Τι ισχύει για κρούσματα και στενές επαφές που δεν εργάζονται
Επιδόματα: Τι ισχύει για κρούσματα και στενές επαφές που δεν εργάζονται

Επιδόματα: Τι ισχύει για κρούσματα και στενές επαφές που δεν εργάζονται

Σύγχυση επικρατεί σχετικά με τα κρούσματα και τις στενές επαφές που δεν μπορούν να εργαστούν εξ αποστάσεως και κατά πόσο δικαιούνται κάποιο επίδομα.

Το SigmaLive επικοινώνησε με την Διευθύντρια των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κα Ευαγγελία Γεωργιάδου η οποία μας εξήγησε ότι άτομα τα οποία είναι θετικά ή έχουν χαρακτηριστεί ως στενές επαφές και απουσιάζουν από την εργασία τους, δεν λαμβάνουν αποδοχές από τον εργοδότη και έχουν εισφορές στο Τμήμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων μπορούν να λάβουν το επίδομα ασθενείας.

Διευκρίνισε ότι για να μπορούν να δικαιούνται το επίδομα θα πρέπει να προσκομίσουν κάποια απαραίτητα έγγραφα.

Συγκεκριμένα όσοι έχουν χαρακτηριστεί ως κρούσματα θα πρέπει να,

κατέχουν βεβαίωση από τον προσωπικό τους γιατρό η οποία θα επιβεβαιώνει τη νόσηση τους,
ενώ όσοι έχουν χαρακτηριστεί ως στενές επαφές θα πρέπει να κατέχουν το ειδικό έγγραφο το οποίο εκδίδεται από τις Ιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και θα επιβεβαιώνει ότι είχαν χαρακτηριστεί ως στενές επαφές.
Στη συνέχεια η κα Γεωργιάδου εξήγησε ότι τόσο τα κρούσματα όσο και οι στενές επαφές μαζί με τα απαραίτητα έγγραφα που θα εξασφαλίσουν θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση για επίδομα ασθενείας και να την παρουσιάσουν στα Επαρχιακά Γραφεία των Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Διευκρίνισε ότι οι εργαζόμενοι έχουν στη διάθεση τους 21 ημέρες, από την ημέρα που εντοπίστηκαν θετικοί ή ενημερώθηκαν ότι είναι στενές επαφές, για να καταθέσουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend