Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πέραν των 9 εκατομμυρίων στον προϋπολογισμό Ανάπτυξης Λ/κας 2022
Πέραν των 9 εκατομμυρίων στον προϋπολογισμό Ανάπτυξης Λ/κας 2022

Πέραν των 9 εκατομμυρίων στον προϋπολογισμό Ανάπτυξης Λ/κας 2022

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Συνολικό ποσό πέραν των εννέα εκατομμυρίων ευρώ για έργα υποδομής προβλέπεται στον προϋπολογισμό ανάπτυξης του Δήμου Λάρνακας για το 2022. Οι προϋπολογισμοί για το νέο έτος εγκρίθηκαν πρόσφατα από το δημοτικό συμβούλιο και σε ό,τι αφορά στις δαπάνες για αναπτυξιακά έργα ανέρχονται συγκεκριμένα στα 9 εκατομμύρια, 214 χιλιάδες ευρώ.

Ο προϋπολογισμός του 2022 είναι μειωμένος κατά 4,5 εκατομμύρια ευρώ σε σύγκριση με τον περσινό, γεγονός που οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στο γεγονός ότι για το 2021 είχαν προβλεφθεί μεγάλα κονδύλια για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα, τα οποία είτε ήδη έχουν ολοκληρωθεί, είτε ολοκληρώνονται προσεχώς.

Από τα συνολικά έξι έργα της Α΄ φάσης που συγχρηματοδοτούνται από τα διαθρωτικά ταμεία της Ε.Ε., εκκρεμεί ουσιαστικά μόνο η ανάπλαση του τεμένους Ζουχουρί. Εξού και το μεγαλύτερο κονδύλι στον προϋπολογισμό του δήμου, ύψους 1,4 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά την ολοκλήρωση του έργου αυτού.

Εκτιμάται ότι η ανάπλαση του Ζουχουρί (ουσιαστικά θα γίνει ανάπλαση της αυλής και αποκατάσταση μέρους του οικοδομικού συμπλέγματος) θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Στον δημοτικό προϋπολογισμό προβλέπεται, επίσης, ποσό 415 χιλιάδων ευρώ για την ανέγερση της νέας δημοτικής αγοράς, η οποία παρά τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τον εργολάβο, αναμένεται ότι θα παραδοθεί στο Δήμο Λάρνακας αρχές του νέου χρόνου.

Περιλαμβάνεται, ακόμα, ποσό 720 χιλιάδων ευρώ για εξόφληση του έργου ανάπλασης δρόμων και πεζοδρομίων στο εμπορικό κέντρο της πόλης με υποδομές για άτομα με αναπηρία.

Περαιτέρω, έχει προβλεφθεί ποσό 41,5 χιλιάδων ευρώ για τη μελέτη σχεδιασμού της δεύτερης φάσης των έργων ανάπλασης δρόμων και πεζοδρομίων για διευκόλυνση των ΑμεΑ.

Επιπρόσθετα, στον δημοτικό προϋπολογισμό του 2022 εξοφλείται μ’ ένα ποσό της τάξης των 568 χιλιάδων και η ανάπλαση του πρώην κοινοτικού κέντρου της πόλης, το οποίο μετατράπηκε σε Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης.

Το έργο παραδόθηκε πριν από μερικές μέρες (κι αυτό με σημαντική καθυστέρηση) και θ’ ανοίξει επίσημα τις πύλες του τον Ιανουάριο.

 

Τρία πάρκα

—————– 

Παράλληλα, στον προϋπολογισμό του Δήμου Λάρνακας για το 2022 έχουν συμπεριληφθεί σημαντικά κονδύλια, για τη δημιουργία τριών μεγάλων πάρκων εντός της πόλης.

Πρόκειται για το Παττίχειο Πάρκο (385.179 ευρώ), το Πάρκο Καλλιτεχνών Μεσόγειος στην περιοχή της Πιαλέ Πασά (800.000 ευρώ) και το Δημοτικό Πάρκο Σαλίνα, στην περιοχή Δροσιάς, παρά την πρώην οικία του επάρχου (462.778 ευρώ).

 

Send this to a friend