Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Υπόθεση φόνου εκ προμελέτης θύμα 53χρονο Ελληνοκύπριο που έγινε χθες το βραδύ στη Λάρνακα.

Το θύμα πήγαινε να σταθμεύσει σε πολυκατοικία όταν δύο δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα τον πυροβολήσαν και μετά τράπηκαν σε φυγή.

Σύμφωνα με  πληροφορίες δεν αποκλείεται το φονικό να έγινε με φόντο ξεκαθάρισμα λογαριασμών αφού ο γιός του θύματος είναι μάρτυρας κατηγορίας για υπόθεση ναρκωτικών. Η σκηνή παραμένει αποκλεισμένη από την Αστυνομία για διενέργεια εξετάσεων, κατά τις οποίες παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια. Η σωρός του 53χρονου, μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου σήμερα γύρω στις 10.30 π.μ., αναμένεται να διενεργηθεί η νενομισμένη νεκροτομή.

 

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας  χθες καταδίκασε 51χρονο από την επαρχία Λευκωσίας, σε ποινή φυλάκισης 24 μηνών, αφού κρίθηκε ένοχος, με δική του παραδοχή, σε κατηγορίες πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης στην πρώην συμβία του και κλοπής. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο κατηγορούμενος κουβαλούσε προηγούμενη καταδίκη φυλάκισης 16 χρόνων για το αποτρόπαιο έγκλημα που διέπραξε το 2006, σκοτώνοντας την τότε συμβία του και βάζοντάς την μέσα στο καπό του αυτοκινήτου, το οποίο στη συνέχει πυρπόλησε. Το Κακουργιοδικείο τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 16 χρόνων, αλλά αποφυλακίστηκε το 2016.

 

Οικοδομικός οργασμός παρατηρείται αυτή την εποχή στην περιοχή την ίδια ώρα που οι προοπτικές περαιτέρω τουριστικής και οικιστικής ανάπτυξης στην κοινότητα παρουσιάζονται ευοίωνες.

Και αυτό, διότι το 2022 αναμένεται να προστεθούν ακόμα 550 πολυτελείς ξενοδοχειακές κλίνες στο δυναμικό της, ενώ η προκήρυξη του διαγωνισμού για κατασκευή της Γ΄ φάσης του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας αλλά και η επικείμενη μετακίνηση των πετρελαιοδεξαμενών κι εγκαταστάσεων υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της περιοχής, δημιουργούν τεράστιες προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης και προσέλκυσης επενδύσεων.

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Νεόφυτος Φακοντής μας δήλωσε  ότι η οικοδομική ανάπτυξη που παρατηρείται ενδεχομένως να είναι η μεγαλύτερη σ’ ολόκληρη την επαρχία Λάρνακας.

Το γεγονός αυτό, εξήγησε, οφείλεται στην γεωγραφική της θέση και στο γεγονός πως πρόκειται για παραθαλάσσια κοινότητα η οποία γειτνιάζει με τη Λάρνακα, βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το αεροδρόμιο, ενώ είναι πλησίον σε οδικούς άξονες προς τη Λευκωσία και την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Σήμερα η Ορόκλινη διαθέτει ξένους, μόνιμους κάτοικους, από συνολικά 33 χώρες! Στην πλειοψηφία τους είναι Άγγλοι και Ρώσοι, ενώ υπάρχουν αρκετοί Λιβάνιοι και Ισραηλινοί.

 

Στο Δημοτικό Θέατρο Γιώργος Λυκούργος, το Θέατρο “Αντίλογος”, παρουσιάζει σήμερα στις 4.00 το απόγευμα, την θεατρική παράσταση «Το κόκκινο φόρεμα της Σαβέλ», βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Μαρίνας Μιχαηλίδου – Καδή και σε σκηνοθεσία Νίκου Νικολαΐδη.

Διοργανωτής η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών Λάρνακας.

 

 

Send this to a friend