Home ΛΑΡΝΑΚΑ «Νέος» Άγιος Λάζαρος στη Λάρνακα
«Νέος» Άγιος Λάζαρος στη Λάρνακα

«Νέος» Άγιος Λάζαρος στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Τέλειωσε η Α΄ φάση του έργου «Ανάπλαση οδών για διευκόλυνση ΑμεΑ στο κέντρο της Λάρνακας», με την ολοκλήρωση των εργασιών στο δεύτερο τμήμα της οδού Αγίου Λαζάρου, παρά την ομώνυμη εκκλησία.  

Η εκτέλεση του έργου αφορούσε την ανάπλαση δρόμων και πεζοδρομίων στο αστικό κέντρο της Λάρνακας, στα πλαίσια της ολοκληρωμένης βιώσιμης αστικής ανάπτυξης της πόλης, ώστε να καταστούν προσβάσιμα στ’ άτομα με κινητικά προβλήματα και αναπηρίες.

Περιλαμβάνει την περιοχή περιμετρικά του μεγάλου τζαμιού παρά το Μεσαιωνικό Κάστρο, τις οδούς Κλεάνθη Καλογερά και Μαυροϊδή, την οδό Αγίου Λαζάρου και τις οδούς Αρμένικης Εκκλησίας, Κορδικτώνος, Βασιλέως Ευαγόρου και τμήματος της οδού Ερμού.

Πέραν της πλακόστρωσης των δρόμων και πεζοδρομίων, το έργο περιλαμβάνει, επίσης, νέους καθιστικούς χώρους, λεκάνες δέντρων και παρτέρια καθώς και νέο αστικό εξοπλισμό με ανθώνες κ.α.

Εργολάβος του έργου είναι η κοινοπραξία «Kedris Construction Ltd & S. Hadjichristofi Construction Ltd Join Venture». Η δαπάνη της Α’ φάσης ανέρχεται στα δύο εκατομμύρια, 126 χιλιάδες ευρώ.

Το έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Πλέον, ο Δήμος Λάρνακας βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης για την Β’ φάση ανάπλασης οδών, η οποία θα περιλαμβάνει την πλακόστρωση των οδών Ερμού, Ζήνωνος Κιτιέως μαζί με όλους τους κάθετους δρόμους που συνδέουν το εμπορικό κέντρο με το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, καθώς και την ανάπλαση (κι ένωση) των πλατειών Αλκής και Ακρόπολης.

 

Μέλαθρο Ευγηρίας

—————————-

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο Δήμος Λάρνακας δέχεται αιτήσεις παροχής υπηρεσιών συμβούλων μελετητών σε σχέση με ετοιμασία μελέτης κι επίβλεψης έργου για την κατεδάφιση του υφιστάμενου και την κατασκευή νέου δημοτικού μελάθρου ευγηρίας στην πόλη.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν σύμφωνα με τα έγγραφα του διαγωνισμού σε κλειστό φάκελο μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου, στο κιβώτιο προσφορών του Δήμου Λάρνακας, στον 5ο όροφο των κεντρικών γραφείων του δήμου.

 

 

Send this to a friend