Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Πλήρως εξιχνιασθείσα θεωρείται για την Αστυνομία η υπόθεση απόπειρας εμπρησμού που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο μεγάλο τζαμί, το οποίο βρίσκεται παρά το Μεσαιωνικό Κάστρο της Λάρνακας.

Προτού καν ολοκληρωθούν οι αστυνομικές έρευνες, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έσπευσε ν’ εκμεταλλευτεί πολιτικά και θρησκευτικά το ζήτημα, εκδίδοντας ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για «εμπρηστική επίθεση εναντίον του τζαμιού.

Η αστυνομία άρχισε  εξετάσεις και αξιολογώντας πληροφορίες προχώρησαν, στις 3 Δεκεμβρίου, στη σύλληψη 27χρονου Σύρου, αναγνωρισμένου πολιτικού πρόσφυγα.

Ο 27χρονος παραδέχθηκε ότι αυτός προσπάθησε να κάψει το τζαμί, ισχυριζόμενος ότι είχε κάποιες προσωπικές διαφορές με τον ιμάμη… Όπως αποδείχθηκε, οι διαφορές αυτές ήταν ασήμαντες.

Ο Σύρος εξετάστηκε από κυβερνητικό ψυχίατρο, ο οποίος εξέδωσε διάταγμα υποχρεωτικής νοσηλείας του, στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι ελάχιστες, καθότι η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής απέτρεψε περαιτέρω ζημιές.

 

Επιτόπια συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών, και τη Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων για επίβλεψη των ανακαινίσεων στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Λάρνακας είχαν χθες ο Δήμαρχος Λάρνακας και οι Προέδροι της ΕΤΑΠ και του ΕΒΕΛ, μετά και την έντονη κριτική που είχε ασκηθεί από τις Αρχές και τους Φορείς της πόλης για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην επαναλειτουργία του εν λόγω μουσείου.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καρούσο, τα εγκαίνια του Μουσείου αναμένεται να πραγματοποιηθούν τον Ιανουάριο του 2022. Οι Φορείς της Λάρνακας εξέφρασαν την ελπίδα ότι το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί αυτή τη φορά.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το Μουσείο θα είναι προσβάσιμο για ΑμεΑ, ενώ η είσοδος θα είναι δωρεάν.

 

Η ζωγράφος Μαρία Παυλοπούλου πραγματοποίησε στην Αθήνα έκθεση ζωγραφικής, όπου όλα τα έσοδα θα διατεθούν, για τη στήριξη του Ιδρύματος Χριστίνας Α. Αποστόλου στη Λάρνακα, που στηρίζει παιδιά και νέους με χρόνιες παθήσεις.

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Λάκη Αποστόλου και το μέλος και Βουλευτή Λάρνακας Ανδρέα Αποστόλου, τίμησαν με την παρουσία τους στην Αθήνα την έκθεση.

Ο κ. Αποστόλου ευχαρίστησε την Μαρία Παυλοπούλου, για την προσφορά της στο Ίδρυμα τους και τον τέως Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, για την διαχρονική του στήριξη.

Η ζωγράφος με τη σειρά της ανέφερε ότι έψαξα και έμαθα για το Ίδρυμα Χριστίνας Α. Αποστόλου και δεν σας κρύβω ότι με συγκίνησε ιδιαίτερα η δράση της Χριστίνας και η απόφαση του συζύγου και των παιδιών της να συνεχίσουν το σπουδαίο έργο της.

 

Send this to a friend