Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Παρακαλούν εκπαιδευτικούς για αντικατάσταση και δεν πάνε
Παρακαλούν εκπαιδευτικούς για αντικατάσταση και δεν πάνε

Παρακαλούν εκπαιδευτικούς για αντικατάσταση και δεν πάνε

Σοβαρές ελλείψεις σε σχέση με τις αντικαταστάσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία εντοπίζει η Εκπαιδευτική Υπηρεσία. Κατά τους αρμόδιους, το πρόβλημα αυτό είναι διαχρονικό, ωστόσο το τελευταίο διάστημα εξαιτίας και της πανδημίας, επιδεινώθηκε. Πολλοί είναι οι εκπαιδευτικοί χρειάστηκαν να απουσιάζουν από τα σχολεία λόγω νόσησης με κορωνοϊό.

Σε δηλώσεις του στην Offsite ο πρόεδρος της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας Παναγιώτης Αντωνίου, ανέφερε πως το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στη δημοτική εκπαίδευση.

«Έχουμε ανοίξει τους καταλόγους και έχουν δικαίωμα όλοι να συμμετέχουν στις διαδικασίες για αντικατάσταση, παρόλα αυτά όμως δεν πάνε στα σχολεία».

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου o καθημερινός αριθμός για αντικαταστάσεις μπορεί να φτάσει και τους 100 ωστόσο οι θέσεις αναπλήρωσης παραμένουν κενές.

«Αρκετοί εκπαιδευτικοί μεταβαίνουν στα σχολεία την πρώτη ημέρα της αντικατάστασης αλλά την επομένη μένουν σπίτι», επεσήμανε ο κ. Αντωνίου.

Κατά το προηγούμενο διάστημα οι εκπαιδευτικοί προετοιμάζονταν για τις εξετάσεις διορισίμων και γι’αυτό τον λόγο δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τις αντικαταστάσεις σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου. Ωστόσο όπως φαίνεται δεν ήταν αυτό το μεγάλο «αγκάθι» καθώς οι εξετάσεις ολοκληρώθηκαν και τη δεδομένη στιγμή εξακολουθεί να υφίσταται το πρόβλημα της μη ανταπόκρισης από τους εκπαιδευτικούς.

Ψάχνει λύσεις η Εκπαιδευτική Υπηρεσία – Έστειλε email σε όλους

Στο μεταξύ, θέλοντας να μπει ένα φρένο στην μη ανταπόκριση των εκπαιδευτικών, η πιθανότητα να επιδεινωθεί, η Εκπαιδευτική Υπηρεσία αναζήτησε τρόπους ώστε να λυθεί το μεγάλο αυτό πρόβλημα.

Όπως μας ανέφερε ο κ. Αντωνίου χθες Παρασκευή (3/12) η Εκπαιδευτική Υπηρεσία απέστειλε σε όλους τους εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται συγκεκριμένο email μέσω τους οποίου τους ενημέρωναν για τη διαθεσιμότητα των θέσεων.

Η Offsite εξασφάλισε το σχετικό email στο οποίο γράφει συγκεκριμένα «YΠAPXOYN ΔIAΘEΣIMEΣ ANAΓKEΣ ANTIKATAΣTAΣHΣ ΣTHN EIΔIKOTHTA ΣAΣ TIΣ OΠOIEΣ MΠOPEITE NA ΔIEKΔIKHΣETE MEΣΩ TOY ΣYΣTHMATOΣ APIAΔNH (11:00 ME 1:30)».

1

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, θα ανοίξει ο κατάλογος των νηπιαγωγών ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να διδάξουν στα δημοτικά σχολεία.

Καταληκτικά ο κ. Αντωνίου εξέφρασε αισιοδοξία πως οι εκπαιδευτικοί θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας και το πρόβλημα θα μειωθεί.

Πηγή: Offsite

Send this to a friend