Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 9ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΛΥΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΒΙΟ-ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ
9ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΛΥΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΒΙΟ-ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

9ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΛΥΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΒΙΟ-ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Η Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου σε συν-διοργάνωση με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο οργάνωσε το 9ο Διεθνές Βίο-Ιατρικό Συνέδριο, “Βίο-Ιατρική Επιστημονική Κύπρος”, με γενικό τίτλο: «Ιατρική Σχολή: Μέσον Επιστήμης και Πολιτισμού». Το τριήμερο Συνέδριο τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, της καρδιολογικής εταιρείας Κύπρου και της Βιολογικής Εταιρείας Κύπρου. Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Νοέμβριου στις 18:30 ενώ το συνέδριο ολοκληρώθηκε το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021. Το συνέδριο περιλάμβανεσυνέδρια στρογγυλής τραπέζης για την καρδιολογία, γενετική, νευρολογία, χειρουργική, παιδοογκολογια, καθώς και θέματα λοιμωξιολογιας σχετικά με την πανδημία και COVID-19. Οι παρευρισκόμενοι έλαβαν πιστοποίηση 18 βαθμών συνεχιζόμενης εκπαίδευσης από τον Ιατρικό Σύλλογο Κύπρου. Οι εγγραφές ήταν δωρεάν όπως και κάθε χρόνο.

Στην τελετή έναρξης παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας, του ΚΟΑ, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου Δρ Πέτρος Αγαθαγγέλου και πλήθος επιστημόνων από όλη την ιατρική κοινότητα καθώς και ο Πρέσβης  του Ισραήλ στην Κύπρο κ. OrenAnolik.

Κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων έγιναν αγορεύσεις από Παγκοσμίου φήμης Επιστήμονες συμπεριλαμβανομένων και των Καθηγητών John Ιωαννίδης από το Stanford University Αμερικής, και Σωτήριος Τσιόδρας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών,, τον  Oliver Korneli Καθηγητή Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Κολωνίας Γερμανία, Επιστημονικός Συντονιστής του Ευρωπαϊκού προγράμματος VACCELERATEκαι 55 άλλωνδιεθνούς φήμης επιστήμονες. Οι καθηγητέςέδωσανδιαλέξεις σε φλέγονταθέματατης πανδημίας αλλά και κατευθύνσεις για την μελλοντική αντιμετώπιση, εξέλιξη, νέες εξελισσόμενες θεραπείεςκαθώς και τα εμβόλια.

Στις εργασίες του Συνεδρίου συμμετείχαν και ο ΚυπριακόςΟργανισμόςΑθλητισμού με προσφορά ενός επιστημονικούΕργαστηρίουμε θέμα Προ- Αθλητικός και ΚαρδιολογικόςΈλεγχος για την Πρόληψη του ΑιφνίδιουΚαρδιακούΘανάτου στους Νέους και Αθλητές, που επιμελήθηκε το Κυπριακό Ινστιτούτο Καρδιολογίας-Ερευνας και Μελέτης Μυοκαρδιοπαθειών και λοιπών Κληρονομικών Καρδιαγγειακών Νοσημάτων (ΚΙΚΕΜΜ). Με παράλληλο εργαστήρι συμμετείχαν και τα «Μοναδικά Χαμόγελα» για σπάνια νοσήματα με γενικό τίτλο «συνάντηση με τους ειδικούς».

Τα ιατρικά συνέδρια του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ξεχωρίζουν με τη συμμετοχή ομιλητών διεθνούς εμβέλειας από παγκοσμίου φήμης Ιδρύματα του εξωτερικού. Το πολύ-θεματικό, επιστημονικό συνέδριο Βίο-Ιατρικής έχει καθιερωθεί ως υψηλού επιπέδου, ετήσια διεθνής συνάντηση. Έχει καταστεί πλέον θεσμός ενώ συμβάλλει στην πολύτιμη δια βίου ιατρική εκπαίδευση. Είναι ως εκ τούτου, μία ακόμη προσφορά της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στην βίο-ιατρική κοινότητα του τόπου.

Εμπνευστής και δημιουργός του Επιστημονικού Συνεδρίου είναι ο Καθηγητής Ιατρικής Βιοχημείας, Λιπιδολόγος/Ανοσολόγος Ιωάννης Πατρίκιος, Αναπληρωτης Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Κύριοιχορηγοί της εκδήλωσης ήταν η Bayer/NOVAGEM LTD, Pfizer,  Energon, Medochemie, NOVARTIS, SANOFI/C.A.PAPAELLINAS. Ο χορηγός μέσων ενημέρωσης ήταν ο Ant1.

Send this to a friend